Snel geld nodig – wat dan?

Soms hebben mensen ineens snel geld nodig. De koelkast is kapot, de wasmachine werkt niet meer. Opeens moet het geld komen. Maar dat geld zit niet ergens in een oude sok en er staat niets meer op de bankrekening. Dan wat? Snelle geldbehoeften kunnen worden opgelost met betaaldagleningen. De noodzaak om snel geld te lenen kost in dat geval echter veel meer dan een normale lening. Als u snel geld nodig heeft, kunt u beter contact opnemen met uw gemeente. Want geld lenen kost altijd veel meer geld dan geven.

Snel geld nodig voor een kapotte wasmachine – hoe ermee om te gaan?

Het gaat er natuurlijk om of iemand structureel geld tekort heeft, of dat er volgende maand genoeg geld over is om het weer op te vullen.

Altijd laag inkomen en toch snel geld nodig – ga naar de gemeente

Mensen die van een bijstandsuitkering moeten leven of van een minimum aan arbeid leven, moeten zich melden bij hun gemeente. Het biedt bijzondere hulp aan mensen die iets dringend nodig hebben en er te weinig voor verdienen. Er zijn ook lokale overheden die uitkeringen verstrekken of gunstige leningen verstrekken. Mensen die elke maand te weinig geld hebben, mogen echter nooit geld lenen. Mensen die niet kunnen sparen voor moeilijke tijden, kunnen de lening (die ook extra rente met zich meebrengt) nooit terugbetalen.

Je hebt niet genoeg geld – leen niet

Daarom zijn in dergelijke gevallen andere maatregelen noodzakelijk. Betere opties zijn extra inkomsten in de vorm van een krantenroute, wat schoonmaak in huis of gewoon wat dingen verkopen die nog in huis zijn. Door meerdere artikelen via Marktplaats te verkopen, kan iemand een nieuwe wasmachine kopen. En als het niet werkt, koop dan een gebruikte. Dit kun je doen door te kijken naar wat mensen in de supermarkt hebben hangen, maar ook door elektronicawinkels te vragen of ze nog gebruikte exemplaren hebben. Dan moet het wel een goed werkende zijn, wat ook nog eens zuinig is, want op den duur zorgt de verlaging voor meer ontspanning/.

pandjesbaas

Een pandjesbaas of pandjesbaas was ooit heel gewoon als mensen geld nodig hadden. Maar ze zijn terug. Mensen die echt dringend geld nodig hebben, kunnen daar voor geld hun sieraden, boeken of zilverwerk doneren. Dit is trouwens een lening, maar wie geen geld (plus rente) heeft, kan de goederen daar achterlaten. Ze worden vervolgens verkocht door een pandjeshuis. Daarom is het belangrijk dat mensen dingen loslaten waarvan ze weten dat ze er niet erg aan gehecht zijn. Een sieraad van een overleden vader of moeder kan emotioneel waardevol zijn. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan welke rente het pandjeshuis rekent. Er zijn mensen die exorbitante rentetarieven vragen. Als iemand van plan is het geposte artikel terug te kopen, kan dit later weer een probleem worden.

Lenen: alleen als het een eenmalige situatie is

Lenen is mogelijk als iemand weet dat de lening snel kan worden afgelost. Banken lenen echter vaak niet echt kleine bedragen uit. Een doorlopend krediet kan de oplossing zijn. Alleen als er sprake is van een roodstand, wordt daarover rente in rekening gebracht. Daarom is het belangrijk om dit bedrag zo snel mogelijk terug te betalen. Het is ook mogelijk om voor deze gevallen een creditcard te gebruiken, als u die heeft. In dat geval wordt het totale bedrag na een maand of in termijnen volledig afgeschreven, maar met hoge rente (kan oplopen tot 15 procent per jaar). U kunt ook bij postorderbedrijven bestellen en in termijnen betalen. Ook in die gevallen moet men jaarlijks minimaal 15 procent rente betalen. In dergelijke gevallen kunt u ook het beste zo snel mogelijk terugbetalen.

Flash-tegoeden: beter niet

Iedereen kent ook de flitsende advertenties over heel snel geld lenen. Het biedt snel geld, maar ook zeer hoge rentetarieven. Door een e-mail of sms te sturen, kan het bedrag binnen enkele minuten op iemands rekening staan. Wel moet een relatief klein bedrag (bijvoorbeeld een paar honderd euro) binnen 1 of 2 weken worden terugbetaald. En de belangstelling is erg groot. Voor een lening van ongeveer 200 euro moet ongeveer 40 euro rente worden betaald. Dat is ongeveer 20 procent rente. Dat is een jaarlijkse rente van 600 procent. Medio 2010 zal de overheid de uitgifte van dit soort snelleningen beperken. Met een flitskrediet is het ook meteen duidelijk wat je moet betalen. Het is altijd de moeite waard om vooraf te weten wat er voor de lening betaald moet worden.€