Snel geld nodig 2020/21

Heeft u in 2020 en 2021 snel geld nodig voor het vervangen van een kapotte koelkast, wasmachine, een nachtrust, een computer of komt u geld tekort. Of er is een vergeten rekening of een aanslag die nog moet worden betaald. Het overkomt ons allemaal. Een snelle lening in 2020 en 2021 kan als tijdelijke oplossing dienen. Snel geld lenen kan een simpele uitkomst zijn. Lenen bij familie kan ook, maar ook dat biedt meestal alleen een oplossing.

Hoe snel aan geld komen?

De behoefte aan geld overkomt ons allemaal snel

Voor mensen met een relatief laag inkomen of geen spaargeld is er geen alternatief. Rekeningen moeten worden betaald en dus moet er een oplossing worden gevonden. Je kunt bij familie of vrienden aankloppen, maar op een gegeven moment is dat geen optie meer. Of je zorgt voor extra inkomsten, of je kiest een lening die bij je past. Vaak worden deze keuzes uitgesteld, maar dat zou niet zo moeten zijn.

Extra inkomen maakt het makkelijker om geld te lenen

Bijverdienen kan door meer of anders te werken, maar ook door gebruik te maken van toeslagen en hulp, die wel beschikbaar zijn maar niet door iedereen worden gebruikt. Denk aan toeslagen van de Belastingdienst. U kunt zich voor hulp melden bij de gemeente. Vaak zijn er allerlei ontheffingen en hulp of bijzondere hulp. Maar ook dit lost meestal niet alle problemen op.

Geld lenen, een flitslening of een minilening

U kunt bij veel organisaties en op verschillende manieren geld lenen. Het kan een lening zijn van enkele dagen tot enkele maanden en vele jaren. De kunst is om met lenen een structurele oplossing te vinden. Lenen voor een korte periode gaat heel snel en gemakkelijk. U kunt een flitslening of een minilening afsluiten. Die leningen zijn slechts een oplossing, want zo’n lening moet ook vrij snel worden afgelost. Het is beter om alle leningen die u momenteel heeft op te sommen. Er zullen zeker te dure leningen komen. Dat wil zeggen, leningen waarvan de rente hoger is dan nodig. Een structurele oplossing kan zijn om verschillende leningen over te hevelen naar een nieuwe lening. Stel je hebt meerdere kleinere leningen tot €10.000, dan zul je merken dat één lening van €10.000 vaak veel goedkoper is. Voorkom daarom versnippering en bouw geen lening op in bruikleen, maar maak er een overzichtelijk geheel van.

Online tot 1000 euro lenen, snel een lening afsluiten

Online krijg je eenvoudig inzicht in wat geld kost. Je gaat naar de geldverstrekker en typt in hoeveel je wilt ontvangen. Al snel wordt duidelijk wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Vergelijk die kosten met wat u nu betaalt. Als de kosten lager zijn, is de overdracht direct voordelig voor u. Maar stop niet bij de eerste geldverstrekker, de een zal meer geld en garanties vragen dan de ander. Bij een flitslening worden deze vragen niet of nauwelijks gesteld. Bedrijven als Voorschotje, Betaaldag en Ferratum komen snel met geld op de proppen. De doelgroep zijn vooral mensen die aan het eind van de maand te weinig geld over hebben en extra geld nodig hebben om de periode tot het komende salaris door te komen. Als je meer geld nodig hebt en geen haast hebt, kun je op zoek gaan naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten

Bij het vergelijken van kredietverstrekkers moet men vermijden appels met peren te vergelijken. Als je alleen naar de rente kijkt en niet naar het soort lening, doe je het verkeerd. U moet de rentetarieven van persoonlijke leningen of doorlopende kredieten vergelijken, maar u moet ze niet verwarren. Kijk wat de maandelijkse kosten zijn en wat voor jou het voordeligst is. Rente is een belangrijke factor, maar ook hoeveel u moet terugbetalen en hoe snel. Hoe langer de leentermijn, hoe lager de maandlasten en dus de maandlasten. Uiteraard zal de kredietverstrekker ook berekenen of hij de lening met een gerust hart kan verstrekken. Niet elke bank doet het op dezelfde manier. Niet elke mediator is even moeilijk. Goed kijken en voldoende biedingen vragen loont dus.

Slot

Lenen kost geld, maar te veel uitgeven of kopen op krediet kost ook geld. Lenen kan een goede oplossing zijn. Zeker als je al je inkomsten en uitgaven op een rijtje zet en ziet hoe lenen goedkoper wordt dan het nu is. Je kunt je lening altijd overzetten naar een doorlopende creditcard om nog meer geld te besparen, zolang de rente maar laag is. Zet de lening zo snel mogelijk over tegen een lagere rente.€