Snel geld lenen – uitgestelde betaling

Autodealers en keukengiganten promoten het al. Het komt steeds terug. Koop nu en betaal later met een renteloze lening. In dit geval van lenen verwijst het naar het bedrag dat betaald moet worden. Bij uitstel van betaling wordt dit geld niet direct uitbetaald, maar pas op langere termijn.

Uitgestelde betaling

Wil je nu een grote aankoop doen, maar heb je daar nog geen geld voor, dan kun je in veel winkels gebruik maken van uitstel van betaling. Dit geldt vooral bij het kopen van een nieuwe wasmachine, koelkast en vele andere huishoudelijke artikelen. U kunt bijvoorbeeld besluiten om vandaag een wasmachine te kopen, maar deze pas over twee jaar te betalen. Dit is het principe van uitstel van betaling. En aangezien er geen rente hoeft te worden betaald, is het ook nog eens een renteloze vorm van lenen.

Geen geld voor vervanging

Wanneer een huishoudapparaat kapot gaat en er is geen geld om het direct te vervangen, dan kan kopen met uitstel van betaling interessant zijn. Overweeg voordat je aan deze vorm van lenen begint alle voor- en nadelen. Pas op voor impulsaankopen, want onthoud dat het geld op een gegeven moment terug moet.

Actief krediet

Het komt vaak voor dat het uitstel van betaling wordt teruggegeven in de vorm van een actie, bijvoorbeeld bij keukengiganten en autodealers. De duur van de uitgestelde betaling varieert daarom ook sterk, maar ligt meestal tussen de drie en twaalf maanden.

Geen rente en geen aflossing

Aangezien u geen geld leent, maar later voor het product betaalt, is er geen rente en hoeft u ook niet te betalen. Het betekent ook geen restitutie. Aan het einde van de looptijd vervalt de uitgestelde betaling volledig. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het altijd mogelijk om dit om te zetten naar een andere vorm van krediet.

Lees de kleine lettertjes

Houd er rekening mee dat er rente in rekening kan worden gebracht wanneer u een afkoopsom afspreekt. Om deze verrassing te voorkomen, moet u de voorwaarden van het contract zeer zorgvuldig lezen voordat u het contract ondertekent.

Leningen vergelijken

Uitgestelde betaling is een betaalmethode die meestal wordt aangeboden bij het doen van een grote aankoop. Zoals een auto of een nieuwe keuken. Betalen is goed voor mensen die nieuwe apparatuur nodig hebben, maar die niet meteen kunnen betalen. Gewoonlijk duurt uitgestelde betaling drie tot twaalf maanden. Gedurende deze periode is er geen rente verschuldigd en hoeft er niets terugbetaald te worden. Aan het einde van de looptijd kan de uitgestelde betaling volledig worden opgezegd.€