Snel geld lenen tegen onderpand

Heeft u snel geld nodig en kunt u het niet lenen bij een bank, dan kunt u waardevolle spullen tijdelijk lenen of verpanden. Met name mensen die aan het eind van de maand tekort komen, zoals de huur, kunnen toch snel contant geld bij de hand hebben.

Stadskredietbank

Stel je hebt geen baan of alleen een AOW en je hebt dringend geld nodig omdat je je huisbaas een tijdje niet kunt betalen. Maar je hebt sieraden die je toch niet gebruikt. Zulke mensen kunnen op de Amsterdamse Stadsbank snel geld krijgen van Lanning door hun sieraden te lenen.

Ze moeten het geld terugbetalen om de items terug te krijgen. De bank rekent ongeveer 1,5% rente per maand. Deze bank heeft een maatschappelijk doel en maakt dus geen winst.

Wie de lening niet kan terugbetalen, kan zijn sieraad ook laten veilen bij de stadsbank. Toegegeven, de sieraden gaan dan verloren, maar het geld kan worden gehouden. In dit kader organiseert de bank regelmatig kijkdagen voor mensen die op zoek zijn naar mooie horloges, ringen en colliers. Alle hypotheken, niet-afgeloste eigendommen. Soms brengen items meer geld op dan de oorspronkelijke eigenaar heeft geleend. In dat geval gaat het overschot terug naar de oorspronkelijke eigenaar.

Geld lenen bij een pandjeshuis

Ook mensen met kortdurende financiële behoeften kunnen een beroep doen op de talloze pandjeshuizen die in verschillende grote steden bestaan. In tegenstelling tot City Bank of Lending werken ze meestal op commerciële basis, wat ook tot uiting komt in het tarief. Mensen kunnen daar bijvoorbeeld hun spullen verkopen en later terugkopen tegen een losgeld van maar liefst 15%. Daarom denkt schuldhulpverlening vaak dat pandjeshuizen geld verdienen aan andermans armoede.

Welke goederen kunnen worden geleend van een pandjeshuis?

Het aanbod is zeer divers; In een pandjeshuis kun je praktisch alles verpanden dat waarde vertegenwoordigt en enigszins actueel (onderhandelbaar) is. Om indruk te maken:

Maar gewone pandjeshuizen nemen niet alles mee. Zo zijn er speciale pandjeshuizen voor het verpanden van auto’s. En soms worden mensen gedeporteerd. Als er bij wijze van spreken mensen aan de balie verschijnen met anderhalve tand, geen identificatie en een telefoon ter waarde van meer dan duizend euro, dan is het duidelijk dat er iets aan de hand is. Dan gaan ze er niet op in.

Pandjeshuizen zijn ideaal als je tijdelijk geld nodig hebt

Er staan ​​niet zo veel mensen in de schijnwerpers die in dikke Mercedessen komen aanrijden en duizenden euro’s willen lenen. Het merendeel van de klanten zijn mensen die aan het eind van de maand hun hypotheek simpelweg niet kunnen betalen en een paar honderd euro te kort komen. Dat gezegd hebbende, mensen lenen op vrijdag een armband om hun hypotheek te betalen, en als het salaris dinsdag op hun rekening staat, kunnen ze de armband weer lenen. Zo konden ze de hypotheek alsnog betalen.

Geld lenen bij een pandjeshuis voor motorvoertuigen

Het is een feit dat banken tegenwoordig veel voorzichtiger zijn in het verstrekken van kredieten. Dagelijks lezen mensen in de kranten dat banken minder geld willen uitlenen. Maar u kunt in geval van nood ook gemakkelijk contant geld lenen door uw auto, motor of boot te verpanden. In een autopandjeshuis is het bijvoorbeeld mogelijk om tot de helft van de waarde van het pand te lenen. Maar als je betaalt, heb je 5% extra opslagkosten per maand!

Soms worden mensen geconfronteerd met zeer verontrustende gevallen, zoals mensen die risico lopen op een
ontzetting
. Het geld lijkt op dat moment op de schans te staan, maar niet op de bank. In dit geval wordt het bespaard als er een mogelijkheid is om deze eigenschap in geld om te zetten.

De opdrachtgevers zijn veelal kleine zelfstandigen die btw-aangiften moeten betalen, die nog openstaande rekeningen hebben en kortdurende geldproblemen hebben. In Nederland is het een relatief onbekend fenomeen, maar in Engeland of Amerika is het in zo’n geval heel normaal om de auto ‘elders’ een paar dagen te parkeren. Maar in ons land zijn de mensen dat niet gewend. Hier sparen mensen liever dan dat ze lenen. Mensen geven hun geld niet graag uit voordat ze het krijgen.€