Snel geld lenen / Lenen zonder BKR: voor- en nadelen

Een lening afsluiten zonder BKR kan een aantrekkelijke optie zijn, aangezien de lening niet geregistreerd staat, is het dus makkelijker om een ​​hypotheek te krijgen. Maar er zijn storingen…

Wat is BKR?

BKR is de afkorting van Bureau Krediet Registratie. Wanneer u een lening aangaat, wordt deze geregistreerd in het BKR. Deze informatie helpt kredietverstrekkers, zoals banken en bedrijven, om te overwegen of het redelijk is om een ​​lening of een gsm-abonnement te verstrekken. Op deze manier worden monetaire risico’s verminderd.

Wat is BKR?

BKR zijn alle consumenten die tegoed gebruiken, dus niet alleen mensen met te late betalingen. Ook BKR kan in uw voordeel werken als u betalingsafspraken altijd te goeder trouw bent nagekomen.

Lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR check kan aantrekkelijk zijn voor mensen die geld nodig hebben. Er wordt niet gecontroleerd of u een betalingsachterstand heeft. Maar de rentetarieven zijn hoger dan wanneer u een lening afsluit met BKR toetsing.

Nadelen lenen zonder BKR

Het BKR is onder meer bedoeld om consumenten te beschermen tegen overmatige schuldenlast. Als je veel schulden hebt, is het niet verstandig om meer te lenen. Het is immers niet leuk om aan schuldsanering te beginnen.

Minilening/Flashlening

Een minilening of minilening is een mogelijkheid om snel geld te lenen zonder BKR. Dit zijn relatief kleine bedragen. Dienstverleners en tarieven zijn gemakkelijk te vinden via internet. Ook als je BKR-registratie hebt, is dit geen belemmering om een ​​minilening af te sluiten. Euro’s worden snel op je bankrekening gestort, soms al binnen 10 minuten.

Nu het nadeel: de minilening is duur, met hoge rentes. De lening moet ook heel snel worden terugbetaald. Als u te laat bent met de betalingstermijn, lopen de boetes aanzienlijk op.

De rode staan ​​op de betaalrekening, extra ruimte

Bij veel banken kunt u online een extra rekening-courantkrediet aanvragen. Als u een regelmatig inkomen heeft, is dit meestal geen probleem.

Pandjeshuis / Lommerd

Een andere mogelijkheid om te lenen zonder BKR-toetsing is een pandjeshuis. Zo werkt het: stel je voor dat je een laptop van €700 hebt, maar geen geld. Je hebt geld nodig. U kunt dan naar een pandjeshuis gaan en uw laptop daar als onderpand achterlaten. Het pandjeshuis verstrekt dan een lening van ongeveer de helft van de waarde van de laptop, zeg € 350. Natuurlijk is er interesse. Je krijgt een toezegging. Met deze nota kan het artikel worden teruggevorderd (uiteraard mits betaling).

Lenen van de IB-groep

Een andere manier om te lenen zonder BKR registratie is lenen bij de IB groep. Hiervoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld jonger zijn dan 30 jaar en uw studie hebben afgerond of nog studeert. Ib-groep meldt dit ook niet bij het ingaan van de aflossingstermijn aan BKR. Bovendien is de rente laag. Lenen bij de IB-groep is een van de goedkoopste manieren om te lenen.

Lenen op internet

Er zijn verschillende websites waar particulieren geld aan elkaar lenen zonder BKR-controle.€