Snel geld lenen – de lening overmaken

Sommige mensen hebben meerdere leningen tegelijk. Bijvoorbeeld de eerste lening om een ​​aankoop te doen en de tweede lening om iets op afbetaling te kopen. U kunt ook een derde lening afsluiten om tijdelijk wat meer te besteden te hebben, bijvoorbeeld op vakantie. Leningen overlappen elkaar snel omdat er zoveel verschillende leningen zijn. Overlap treedt soms onbewust op.

De lening overdragen

In het geval dat er nog meerdere leningen openstaan, kan het geen kwaad om na te denken over het afsluiten van een lening. Het kan veel goedkoper. Het idee achter een leningoverdracht is dat je een andere lening afsluit die garant staat voor het bedrag dat nodig is om alle andere lopende leningen in één keer af te lossen. Zo ben je direct van de leningen af ​​en heb je een duidelijk overzicht. Een groot voordeel is dat kleinere, meerdere leningen in verhouding vaak duurder zijn. Eén grote lening is veel goedkoper met relatief lage kosten.

Betaal de kosten eerder terug

Het nadeel van het oversluiten van een lening is dat het niet op dezelfde manier gebeurt. Dit komt omdat het vervroegd aflossen van lopende leningen meestal gepaard gaat met kosten die ook als een boete worden beschouwd. Dit geldt vooral voor de lopende lening, maar niet voor het doorlopend krediet. Doorlopend krediet staat bekend om zijn flexibiliteit. De kosten die gepaard gaan met vervroegd aflossen kunnen het rentevoordeel van de overdracht compenseren en zelfs overschrijden. In dat geval is het niet raadzaam om leningen aan te gaan. Voordat je besluit om leningen over te sluiten, is het een goed idee om te kijken welke leningen je hebt en wat de regels zijn voor vervroegde aflossing.

meer schulden

Natuurlijk is het heerlijk om je rapport terug te krijgen door één lening af te sluiten. Een ander belangrijk punt is echter dat de schuld nu ook kan oplopen. Door eerdere leningen weg te halen, is er al een schuld die kan worden vergroot door herfinanciering. Als deze schuld te groot wordt, kunnen de gevolgen nadelig zijn.

BKR

Het kredietbureau houdt nauwlettend in de gaten hoeveel iemand leent. Heb je meer geleend, dan is de kans groot dat je ingeschreven staat. BKR doet dit om kredietverstrekkers controle over hun geld te geven. Als ze zien dat iemand schulden heeft en niet veel terugbetaalt, zullen ze minder snel zaken met je doen. Dus als je al meerdere leningen hebt en besluit deze over te dragen, dan worden deze gegevens ook geregistreerd in het BKR. Dit kan zowel negatieve als positieve gevolgen hebben. Nadeel omdat er een nieuwe lening wordt afgesloten, maar voordelig omdat het laat zien dat je een duidelijk overzicht hebt van je leningen, wat kan betekenen dat je hebt besloten om ze af te lossen.

Langere bedrijfstijd

Het is ook mogelijk om een ​​lening af te geven voor een langere termijn. Dit geldt zowel voor persoonlijke leningen als voor herfinancieringen. Hierdoor wordt het maandbedrag lager, maar het totaalbedrag wordt alleen maar groter. Het is een logisch gevolg van een langere termijn met dezelfde belangen. Het verlengen van de looptijd is handig als het lastig is om het huidige maandbedrag te betalen. Voorwaarde is dan wel dat de overboeking resulteert in een aanzienlijk lager maandbedrag.

Bank en expert

Voor meer informatie over het herfinancieren van leningen is het de moeite waard om een ​​bank of specialist te bezoeken. U kunt uw situatie aan hen voorleggen en zij kunnen u advies op maat geven. Ook kan het geen kwaad om vooraf te informeren naar de mogelijkheden die verschillende banken en instanties bieden om de lening over te maken. Zo krijgt u een overzicht van de kosten en baten en kunt u de methode kiezen die het beste bij uw situatie past. Geld overmaken is immers een serieuze zaak.€