Snel geld lenen – consumptief krediet

Als u geld nodig heeft om goederen of diensten voor dagelijks gebruik te kopen, kunt u een consumptief krediet afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn een nieuwe auto, een kapotte wasmachine of een die gerepareerd of onderhouden moet worden. Consumentenkrediet kent beperkingen, omdat renovatie met als doel verbouwen – zodat de woning waardevoller wordt – geen geldige reden is om dit krediet aan te gaan. Hiervoor moet u een hypothecaire lening afsluiten.

Beperkte houdbaarheid

Door een consumptief krediet af te sluiten, investeert u namelijk in goederen met een beperkte houdbaarheid. Bijvoorbeeld een nieuwe auto. Maar ook allerlei elektrische apparaten, waaronder wasmachines, vaatwassers en drogers.

Soorten consumptief krediet

Consumentenkrediet kent twee vormen. Dit zijn twee bekende vormen van leningen die over het algemeen erg populair zijn. Dit geldt voor doorlopend krediet en persoonlijke leningen.

Omzetkrediet

Iedereen die een doorlopend krediet aangaat, kan dit geld gedurende de looptijd van de lening steeds weer opnemen, in zijn geheel of in termijnen. Over het uitstaande leningsaldo wordt rente betaald. Een doorlopend krediet is vooral aan te raden als je niet het hele bedrag in één keer nodig hebt, of nog niet weet hoeveel geld je nodig hebt. Met een doorlopend krediet bepaal je zelf wanneer je geld van je rekening haalt en hoeveel. Afhankelijk daarvan betaal je rente. Het geld kan ook boetevrij worden terugbetaald om de looptijd van de lening te verkorten.

Persoonlijke lening

In tegenstelling tot een doorlopend krediet wordt het geleende bedrag in één keer aan de kredietnemer uitbetaald. Dan gaat er een deadline aan vooraf en een deadline waarbinnen het geld en de rente moeten worden terugbetaald. Het voordeel van deze lening is dat u van tevoren precies weet wat u kunt verwachten. Om deze reden is een persoonlijke lening ook zeer geschikt als u van plan bent een grote aankoop te doen, zoals een auto of een keuken.

Voordelen:

Een consumptief krediet is een lening die heel gemakkelijk op te nemen is. Je krijgt snel geld tot je beschikking, en meestal zonder de extra kosten die normaal gesproken komen kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

minpuntjes

Een groot nadeel van lenen is dat het nooit gratis is. Gratis zal het ook nooit zijn. Een ander nadeel van dit soort leningen is dat de rente voor consumptief krediet – dat wil zeggen doorlopend krediet en particulier krediet – vrij hoog is.

Een consumptief krediet afsluiten

Veel banken en kredietverstrekkers bieden consumentenleningen aan. Wanneer je een consumptief krediet wilt afsluiten, wordt er eerst gekeken of je kredietwaardig bent. Als dit het geval is, kunt u in de meeste gevallen zonder problemen een lening krijgen. Grote banken als Rabobank en ING bieden consumentenleningen aan. Andere bureaus, zoals AFAB, bieden ook de mogelijkheid om dit krediet op te nemen.€