Snel en gemakkelijk geld verdienen

Veel mensen geloven dat geld verdienen een van de belangrijkste activiteiten is. Iedereen wil en zal geld verdienen, of je het nu leuk vindt of niet: volwassenen moeten werken om zichzelf en mogelijk hun gezin te onderhouden. Maar kinderen kunnen ook geld verdienen door klusjes te doen of in deeltijd te werken. Dit artikel geeft je enkele tips om snel geld te verdienen door klusjes, bijbaantjes of andere manieren te doen.

Geld uitgeven

Iedereen geeft geld uit. Dit moet met mate gebeuren, maar het probleem met veel mensen is dat ze niet beseffen hoeveel ze daadwerkelijk uitgeven. Waarschijnlijk ervaar je dit regelmatig: je staat in een winkel, je ziet iets en je denkt: dat moet ik hebben. Het kan ook zijn dat je een aanbieding ziet en denkt: zo’n aanbieding kom ik nooit meer tegen. Je koopt het en na een paar uur voelt het al verkeerd. Mensen geven graag geld uit aan dingen die ze niet echt nodig hebben, vaak alleen luxe. Mensen lijken bijzonder vatbaar voor overkopen als ze zich niet goed voelen. Mensen hebben vaak medelijden met zichzelf en denken: ik verdien een cadeau. Je wordt er even blij van, maar dan besef je dat je het cadeau helemaal niet nodig hebt en heb je er spijt van. Om dergelijke situaties te voorkomen, is het beter om geld te besparen, zodat u iets kunt kopen dat u later echt zal helpen.

Huiswerk

Vooral als je wat jonger bent, is huishoudelijk werk een perfecte manier om geld te verdienen. U kunt bijvoorbeeld de auto van uw vader of moeder wassen in ruil voor een klein bedrag. Als je dit bijvoorbeeld twee keer per week doet, zul je zien dat je al snel een klein bedrag hebt om iets leuks te kopen. Een ander voorbeeld is het schoonmaken van ramen of het schoonmaken van fietsen. Oppassen hoort niet echt bij het huishouden, maar ook niet bij de bijbaan. Oppastijden worden bepaald door de mensen die jouw hulp inschakelen als oppas. Met een vriendin is het ook leuk! Als je elke week een paar klusjes doet (niet elke week dezelfde, dus het is leuk), verdien je snel en heb je meer geld om iets te kopen wat je echt nodig hebt. Het voordeel van huiswerk is dat je het meestal in je eigen tijd kunt doen. Je kunt ook boodschappen doen voor mensen die je niet kent, zoals honden uitlaten. Het betaalt goed en veel mensen vinden het zelfs leuk om te doen, dus het is een win-winsituatie.

Bijbaantje

Een andere manier om geld te verdienen is door een bijbaan te zoeken. Dozen vullen kan bijvoorbeeld in de meeste supermarkten. Meestal verdien je hier niet veel mee, maar het is genoeg om wat bij te verdienen. Er zijn veel andere bijbanen, waaronder folder/krantenbezorging. Ook in de horeca moet je verdienen, vaak is het salaris hoger dan het minimum, maar daar hangt natuurlijk wel de minimumleeftijd aan vast. Het nadeel van een bijbaan, in tegenstelling tot losse banen, is dat deze meestal op bepaalde tijden wordt ingepland. www.bijbanen.nl is erg handig, je kunt hier zoeken naar bijbanen bij jou in de buurt.

Onderhouden

Veel mensen geven elke dag te veel geld uit. Het is beter om het te voorkomen en bijvoorbeeld te gaan sparen voor later. Met “later” wordt vaak bedoeld; huis, auto en dergelijke. Door te klussen of een bijbaantje te zoeken, kun je naast je spaargeld ook geld verdienen. Mensen die sparen hebben vaak een spaarrekening apart van hun betaalrekening. Hier zetten ze al hun spaargeld op wat ze over meerdere jaren hebben opgebouwd, het is heel verstandig want het kan later nog van pas komen. Hoe hoger uw spaarrekening, hoe kleiner de kans dat u later in de schulden komt. Het hangt natuurlijk ook af van de hoogte van je uitgaven.

Het advies

Een leuke manier om te sparen (kortere tijd) is bijvoorbeeld het verzamelen van een bepaalde munt. Als u bijvoorbeeld een munt van € 2 kiest, legt u deze elke keer dat u hem krijgt opzij. Ga je naar de supermarkt en krijg je wisselgeld terug in 2 euromunten, dan stop je deze in een aparte portemonnee in het vak. Je kijkt nooit verder dan deze doos en betaalt er niets voor. Spreek met jezelf een bepaalde periode af, bijvoorbeeld 3 maanden. Na deze periode open je het compartiment met de gespaarde munten, en vaak zit er veel meer in dan mensen verwachten! Dus een beloning voor het kopen van iets wat je al heel lang wilde of “alleen voor later”.

Veel geluk!