Snel een lening krijgen

Snel krediet verwijst naar leningen die, in tegenstelling tot conventionele leningen, snel worden afgewikkeld, meestal binnen 24 uur. Of ze nu bedoeld zijn voor dringende aankopen of om rekeningen te betalen, een snelle lening belooft altijd een snelle oplossing.

Lenen zonder BKR

Iedereen die wel eens een negatieve noot heeft gehad bij het Kredietbureau (BKR) heeft vaak moeite om een ​​lening te krijgen. Snel lening screen aanbieders met de belofte dat er voor het verstrekken van zo’n snelle lening geen aanvraag zal worden gedaan vanuit het BKR.

Hoe wordt krediet gecontroleerd?

Waar op letten bij een lening zonder BKR?

Bij het aanvragen van een snelle lening moet speciale aandacht worden besteed aan de rentevoet van de lening. Zeker bij spoedleningen zonder BKR-aanvraag worden vaak zeer hoge rentes (woekerrente) gevraagd. In deze gevallen profiteren mensen vaak meer van een conventionele lening met een BKR-controle.

Andere voorwaarden moeten ook zorgvuldig worden overwogen. Zo rekenen sommige aanbieders zeer hoge behandelkosten. Daarnaast verstrekken veel kredietverstrekkers de lening alleen met een restschuldverzekering, waarbij de verzekeraar de resterende aflossingstermijnen bij overlijden of werkloosheid voor zijn rekening neemt.

Snel geld lenen van particulieren

Van de vele manieren om snel een lening te krijgen, wordt er één steeds populairder: geld lenen van particulieren. In dit geval leent een particulier een bepaald bedrag aan de kredietnemer. Bij het aanvragen van een lening geeft de lener aan waarvoor hij het geld wil gebruiken. Op basis van deze informatie beslist de potentiële kredietverstrekker of hij een lening wil verstrekken en tegen welke rente. Als de kredietnemer akkoord gaat met het geboden rentebedrag, sluiten beide partijen een kredietovereenkomst.

Particuliere kredietverstrekkers op internetplatforms

Particuliere kredietverstrekkers worden vaak gevonden via advertenties in de krant of online platforms zoals Smava. Hierbij is echter voorzichtigheid geboden, aangezien volgens consumentenorganisaties niet al deze dienstverleners de anonimiteit van hun klanten garanderen, evenals wat ze op hun website pretenderen te zijn.

Voor- en nadelen van particuliere kredietbemiddeling

Hoewel leningen tussen individuen onder bepaalde omstandigheden voor beide partijen voordelig kunnen zijn, zijn er ook risico’s.

Voor de kredietnemer ligt het voordeel van onderhands lenen vooral in het feit dat de rente vaak lager is dan bij een banklening. Dit is echter niet altijd het geval, soms worden zelfs extreem hoge rentetarieven gevraagd. De kredietnemer ziet echter vaak een onderhandse lening als de enige manier om überhaupt een lening te krijgen. Dit komt vooral omdat banken extreem hoge eisen stellen aan de kredietwaardigheid van kredietaanvragers. Juist in deze situaties bestaat het risico dat de particuliere geldschieter misbruik maakt van de situatie en een onredelijk hoge rente eist.€