Slim online sparen voor optimaal rendement

U wilt ook online sparen met een internetspaarrekening en optimaal spaarrendement. Er zijn veel voordelen aan online sparen en de online spaaromgeving. U kunt kiezen voor een variabele rente, een vaste rente of een hogere actierente. Ga bewust voor een optimaal rendement en volg daarom enkele tips voor succesvol sparen met hoge rente. U kunt online sparen met een direct opvraagbare spaarrekening of spaardeposito waar u jarenlang een hoge rente op kunt krijgen. Online sparen is in de meeste gevallen flexibel sparen met de hoogste spaarrente die momenteel beschikbaar is.

Bespaar met retouren

Bespaar online, bespaar slim met internet

Internetbankieren en internetsparen zijn onmisbaar. Alle banken bieden nu online bankieren aan en daar maken we dankbaar gebruik van. Helemaal begrijpelijk. Er zijn verschillende voordelen te behalen:

Grote banken en online internet sparen

Alle banken bieden internetsparen aan, soms in meerdere varianten. Enkele voorbeelden, maar kan niet volledig zijn:

Hoe berekent u het optimale rendement op sparen?

Al deze spaarrekeningen hebben hun voor- en nadelen en beperkingen. Het is te ver om ze hier allemaal te doorlopen. Bij het kiezen van een van deze rekeningen gelden echter drie algemene regels:

De rendementsberekening is afhankelijk van de spaarrente. Niet alleen de hoogte van de spaarrente is van belang, maar ook hoe vaak u rente ontvangt en hoe vaak deze verandert.

Driemaandelijkse facturering zorgt voor een hogere spaarquote

Kwartaalrekeningen bieden onder bepaalde voorwaarden een hoog rendement. Het aantal aangeboden kwartaalrekeningen bij grote spaarbanken is duidelijk:

Let op de productvoorwaarden

De productvoorwaarden van deze kwartaalrekeningen kunt u online lezen. Drie voorwaarden die uw rendement aanzienlijk kunnen beïnvloeden zijn:

  1. Ophoping van rente;
  2. Basissaldo;
  3. Renteopbouw tijd.

Accumulatie van rente

Al deze kwartaalrekeningen werken met twee rentecomponenten. Basistarief en bonustarief. De basisrente is meestal laag. Bonusrente maakt de rekening interessant. Kortom, u kunt samengestelde rente, dus basis- en bonusrente, krijgen als:

Uw spaarsaldo

Het basissaldo is het kleinste bedrag op de rekening gedurende het kwartaal.

U ontvangt totale rente over het saldo van de hoofdsom, inclusief bonusrente:

Rente leentijd

Ook het moment waarop u de rente ontvangt is anders. Het spreekt voor zich dat kwartaalrente zijn voordelen heeft. Banken doen het als volgt:

Variabele rentetarieven en advertentie-interesses

Een kwartaalrekening is een spaarrekening met voorwaarden. Je moet het geld bijvoorbeeld minimaal een kwart laten staan ​​om een ​​hoge rente te kunnen ontvangen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een onvoorwaardelijke spaarrekening, die toch een hoge variabele rente biedt. De beste banken met de hoogste spaarrente zijn niet de echte grootbanken.

Slot slim online sparen

Een internetspaarrekening met beperkende voorwaarden geeft meestal een hogere rente, maar u kunt ook kiezen voor een onbeperkte spaarrekening. Het punt is dat niemand van tevoren weet wat de rente gaat doen: als je je geld wat langer kunt verliezen en denkt dat de rente omlaag gaat, kies je voor een spaarrekening met voorwaarden. Maar zelfs dan zijn er goede voorbeelden van rekeningen die betrouwbaar en zonder verplichtingen een hoge rente bieden. Het is waarschijnlijk het beste om het geld te splitsen en voor beide opties te kiezen. Maar volg altijd de voorwaarden goed op en controleer ook of je niet te maken hebt met reclame-interesse. Het prestatiepercentage hoeft ook niet verkeerd te zijn, maar je weet in ieder geval wanneer je het beste kunt overstappen naar een nieuwe spaarrekening. Er is tenslotte veel keuze.€