Skimmen, wat is dat?

Wat is skimmen precies? Skimmen wordt ook wel skimmen genoemd. Criminelen maken gebruik van cloaking door de bankpas en bijbehorende gegevens te kopiëren op het moment van de pinpas. Skimmers maken een kopie van de magneetband zonder dat u het weet. Skimmers plaatsen een camera over de normale gleuf waar je je bankpas en klepje in stopt, en jij als bankklant kan het niet zien. U neemt gewoon geld op, steekt uw pinpas in de zichtbare gleuf, voert uw pincode in en wacht.

Komt er bij het gebruik van een pinpas geen geld uit de geldautomaat? Je kunt het opnieuw proberen, opnieuw komt het geld er niet uit. Je denkt dat er een storing is geweest en je besluit naar een ander apparaat te rijden. De skimmers hebben ondertussen de door jou ingevoerde pincode gefilmd en de pas gekopieerd door het nepslot dat je niet kunt zien. Ze kunnen ook het geld aannemen dat u probeerde op te nemen zodra de beperking is opgeheven. Dit wordt money trapping genoemd. Als u slachtoffer bent geworden van skimming, dient u direct aangifte te doen bij de politie en uw kaarten en rekeningen zo snel mogelijk te blokkeren. Skimmers misbruiken uw bankpas of creditcard om zoveel mogelijk geld van uw rekeningen af ​​te halen.

slimme chip

Steeds meer kaarten zijn uitgerust met een slimme chip. Dit heeft cheaten moeilijker gemaakt, maar helaas niet onmogelijk. Skimmen wordt steeds moeilijker, waardoor de kans op skimmen steeds kleiner wordt. In maart 2015 dook echter een nieuwe methode van uitputting op: card trapping

Wat is card trapping?

Bij card capture wordt de pinpas beveiligd door een skimmer. De pinpas blijkt dan te zijn ingeslikt door de geldautomaat. U denkt misschien dat het een ATM-fout is en meldt het bij de bank. Als de pinautomaat uw pinpas heeft ‘opgegeten’, kunt u echter het beste direct de politie bellen. Als je wegloopt van de geldautomaat, komen de skimmers terug en halen ze de kaart uit de automaat. Ze halen dan zoveel mogelijk geld van je rekening. Skimmers die card trapping gebruiken, hebben een clip in de ingang van de pas. De kaart kan worden geplaatst, maar niet worden verwijderd. Als de transactie wordt gedaan door de eigenaar van de pinpas, blijft de kaart op de pinpas staan. De eigenaar van de pinpas denkt dat de kaartautomaat de kaart niet per ongeluk teruggeeft, maar in feite zijn het de skimmers die de kaart direct gaan gebruiken zodra je weggaat. Het is aan te raden om direct de politie te bellen en de pinautomaat niet te verlaten. Met behulp van card trapping gebruiken skimmers:

Libanon lus

Een skimmer met een nepbevestiging (geplaatst over het ATM-slot) zorgt ervoor dat de kaart in het slot blijft steken. Dan trekken de skimmers simpelweg de pas uit de invoermond, ze hebben de pincode uitgelezen met behulp van kleine camera’s, of er kan zelfs een speciale laag over het pinpaneel worden geplaatst die leest welke pincode je invoert. Card trapping wordt ook wel de Libanon Loop genoemd.

geldval

Money trapping is enigszins vergelijkbaar met card trapping. Bij een geldval wordt de exit-mond waar geld contant wordt uitbetaald heel eenvoudig afgeplakt. Daarom kan het geld er niet uit komen na de pin. De klant denkt dat de geldautomaat van de bank kapot of leeg is en gaat klagen bij de bank. Skimmers maken de uitgangsopening schoon en stelen het geld dat nog in de bankbiljetten zit. Cashtraps brengen doorgaans minder geld naar skimmers dan kaartvallen, omdat ze met geldvallen alleen het bedrag kunnen stelen dat is afgeschreven, terwijl ze met kaartvallen tot het maximaal toegestane bedrag per dag kunnen opnemen.

ATM en skimming

Criminelen gebruiken bij voorkeur een geldautomaat om bankkaarten te lezen. Nietsvermoedende burgers steken hun bankpas in de geldautomaat en voeren de pincode in. In de geldautomaat hebben criminelen een apparaat ingericht dat gegevens van de kaart leest en kopieert. De pinautomaat ziet eruit als een gewone pinautomaat, maar is aangepast met een nepslot waar de kaart in wordt gestoken. De pincode die de burger invoert voor het opnemen van geld wordt op verschillende manieren verkregen:

Mensen die een geldautomaat gebruiken, realiseren zich niet dat de kaartinvoer nep is en dat hun account kort daarna wordt beroofd terwijl ze de kaart nog hebben, of nadat ze denken dat de kaart is gestolen vanwege een storing. Uiteindelijk is de magneetstrip van de pinpas gekopieerd en is de pincode mogelijk door fraude achterhaald.

Hoe skimmen voorkomen?

Om skimmen te voorkomen, moet u letten op:

Slijpen komt steeds minder vaak voor

In 2016 is skimmen al veel minder gebruikelijk dan voorheen. Dit gebeurt nog steeds met apparaten waarbij de kaart volledig moet worden geplaatst. Er wordt echter steeds meer gebruik gemaakt van een andere vorm van pinnen, waarbij de betaalkaart slechts gedeeltelijk wordt ingebracht waardoor de magneetstrip niet kan worden gelezen, maar alleen de EMV-chip. Deze chip kan nog niet worden gekopieerd. Houd echter rekening met uitputting, vooral als apparaten alleen volledig zijn aangesloten. Je ziet ze nog regelmatig bij onbemande tankstations, parkeerplaatsen en geldautomaten.€