Senior Hypotheken: De senior hypotheek die de executiewaarde overschrijdt

De AFM wil ophogingshypotheken verbieden, maar heeft het voorstel nu aangepast: de tophypotheek moet binnen vijf tot zeven jaar worden afgelost. Maar wat is de hoogste hypotheek? Als u meer dan 90 procent van de executiewaarde leent, spreekt men van een subprime-hypotheek. Maar als beginner bespaar je graag op de inrichting en financier je de woning graag volledig, inclusief de kosten van de koper. Dan zit je standaard op honderd procent.

Als je een hypotheek wilt, wordt er gekeken naar het maximum dat je kunt lenen. Het hangt er van af:

Verwijderingswaarde:

Natuurlijk varieert de norm van geldschieter tot geldschieter, maar de norm voor veilig onderpand is 75 tot 90 procent van de executiewaarde. Op deze manier krijgt de geldschieter zeker zijn geld terug. Deze standaard van onderpand wordt vaak gecompenseerd door een lagere rente.

Maar over het algemeen willen mensen meer lenen dan de executiewaarde. De vervreemdingswaarde bedraagt ​​circa 80 procent van de
gratis inruilwaarde
. Dus als je een huis wilt kopen en geen spaargeld hebt, moet je meer lenen dan de executiewaarde.

De hoogste hypotheek

Het lenen van meer dan 90 procent van de executiewaarde wordt een subprime-hypotheek genoemd. Sommige kredietverstrekkers overschrijden een bepaald percentage niet, terwijl anderen bereid zijn geld te verstrekken tot 125 procent van de executiewaarde. Dan wordt er natuurlijk nog strenger gekeken naar de woningwaarde en het inkomen.

Hypotheek

Sluit je de hoogste hypotheek af, dan betaal je meer
interesse
; de geldschieter draait immers meer
risico
. Als u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen, moet de woning worden verkocht. Doordat het snel moet gebeuren zal de verkoopwaarde van de woning veel lager zijn dan wanneer u de woning zelf zou willen verkopen. De kans is groot dat het rendement op de verkoop lager zal zijn dan de hypotheek.

terugbetalen

In bepaalde gevallen wil de geldverstrekker versneld aflossen tot het hypotheekbedrag 75 procent van de hypotheekwaarde is. Voorstel
AFM
betekent dat er geen tophypotheek is
verboden
worden, maar dat je in vijf tot zeven jaar zoveel moet aflossen dat je hypotheek dat niet doet
de hoogste hypotheek
meer.€