Schuldenvrij worden: een stappenplan

Het eerste wat u moet doen als u merkt dat u niet genoeg geld heeft, is uw schulden op orde krijgen! Pas als u zicht heeft op uw schuldensituatie, kunt u de volgende stap zetten: bepalen wat u nodig heeft om te leven. Want we komen zeker niet uit de schulden op een lege maag, zonder baan, of in een slecht humeur.

Schuldenvrij begint met schuldenregeling

Het advies
: Terwijl u uw administratie organiseert, controleert u tegelijkertijd welke claims of claims geldig zijn en welke niet!

Stappenplan voor de tweede fase: de administratie op orde houden

Nu heb je de moeilijkste stap gezet. U heeft orde gebracht in uw schuldenadministratie. En het op orde houden van deze administratie is eigenlijk een eenvoudige zaak. Elke keer dat er een nieuwe crediteurenpost binnenkomt, archiveert u deze op dezelfde manier. Tegelijkertijd slaat u ook uw reactie of reactie op.

Het advies
: Om uw betalingen bij te houden, maakt u voor elke crediteur één A4-blad aan. Daarop markeer je elk betaald bedrag

Als je veel crediteuren hebt, kun je ook een extra notitieboekje of map aanmaken om betalingen bij te houden.

Wat is er nodig om te leven?

Boekhoudkundige organisatie omvat ook: weten wat u in geld nodig heeft om alleen maar te leven. Als u uw schuld serieus wilt verminderen, moet u eerst alle luxe vergeten. Maar het is belangrijk dat je een menswaardig bestaan ​​kunt blijven leiden; Iedereen heeft er recht op. En uw werk kunnen blijven doen, overtreft ook elke vorm van schuldvermindering.

Uitgaven die voorrang hebben op schuldendienst

Laten we beginnen met het samenvatten van de uitgaven die elk voorrang moeten krijgen op schuldvermindering:

Kosten van levensonderhoud besparen

Als je eenmaal een idee hebt van de kosten van levensonderhoud, kun je ook mogelijkheden ontdekken om te besparen. Het is het beste om een ​​eenvoudig kasboek bij te houden dat altijd een goed overzicht geeft. Maar alleen als het alles bevat wat u contant uitgeeft. Je zult versteld staan ​​waar je je geld niet aan zou moeten uitgeven. Budgetadviseurs zijn van mening dat de grootste besparingsmogelijkheden liggen in de kosten van levensonderhoud.

Voordat u zelfs uw schulden kunt afbetalen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u een gezond leven kunt leiden. Want zaken als huur, energierekening en eten zullen eerst betaald moeten worden.

Laten we vervolgens kijken welke aspecten van het huishouden mogelijk behouden kunnen blijven. Want er zijn vaak onverwachte gaten in de begroting waar geld gewoonweg verdwijnt.

Kom uit de schulden: zoek begrotingstekorten

Het is natuurlijk niet mogelijk om in dit korte overzicht alle mogelijke “lekken” van het huishoudbudget op te sommen. Daar is elk huishouden immers te verschillend voor. Onderstaand overzicht is bedoeld als stimulans om zelf de gaten in uw budget te ontdekken. Want wie schulden wil sparen en aflossen, zal zelf moeten nadenken.

Die altijd betaald moet worden

Er zijn dingen die altijd prioriteit moeten krijgen bij het omgaan met schulden. Desondanks zijn er
incassobureaus
die er anders over denken, maar zij zijn het zwarte schaap van de industrie. Laat je niet voor de gek houden. Het volgende moet altijd voorrang hebben. Dat is tenminste mijn mening.