Schuldenregeling met een lening: hoe doe je dat?

Als u schulden heeft die u wilt vereffenen, kan het zinvol zijn om dit te doen door een nieuwe lening af te sluiten. Het klinkt contra-intuïtief, maar het kan een goed alternatief zijn voor andere vormen van schuldhulpverlening. Heeft u meerdere leningen met een relatief ongunstige rente, dan kunt u een voordeel behalen door deze over te zetten naar één nieuwe lening. Ook een hypotheekverhoging is mogelijk. Hoe werkt schuldenregeling met een lening precies?

Wanneer is schuldaflossing met krediet zinvol?

Als je meerdere kleine leningen hebt, is het vaak goedkoper om deze te combineren tot één lening met een groter totaal leenbedrag. Over het algemeen krijg je een
lening met lagere rente
de aangeboden leningrente die u betaalt over uw relatief kleine leningen. Het kan ook voordelig zijn om leningen te herfinancieren die zijn afgesloten wanneer de rentetarieven hoog waren, terwijl de leningrentetarieven laag waren. Op dit moment is de leenrente historisch laag, dus het kan erg interessant zijn om uit te zoeken of u uw bestaande leningen kunt oversluiten.

Hoe werkt schuldenregeling bij een nieuwe lening?

De kredietverstrekker kijkt naar al je bestaande leningen en kijkt vervolgens welk scherp aanbod ze je kunnen doen. Omdat de rente nu zo laag is, kan de nieuwe dienstverlener geld lenen tegen een gunstiger rentetarief. Een bank of financiële instelling kan u ook een goedkoper tarief aanbieden dan voorheen door bestaande leningen te consolideren. Hierdoor betaal je elke maand minder rente en kun je dus relatief meer per maand aflossen dan voorheen. U betaalt elke maand hetzelfde als voorheen, of zelfs minder als u tegen een lagere rente kunt opnemen, terwijl u relatief meer van uw bestaande schuld aflost.

Wat is schuldenregeling met een hypotheek?

Door schuld af te lossen met een hypotheek, verhoogt u uw bestaande hypotheek of zet u deze over naar een gunstiger hypotheekrentetarief. Door uw hypotheek te verhogen, kunt u het vrijgekomen geld gebruiken om bestaande schulden af ​​te lossen. De hypotheekrente is lager dan de leenrente en hierdoor betaal je elke maand veel minder dan voorheen en ben je verlost van schulden met een hoge rente. Ook hier is de hypotheekrente momenteel erg laag, dus het is een heel goed moment om te kijken of je op deze manier je schuld kunt afbetalen.

Zijn er kosten of boeterente verbonden aan het terugbetalen van de lening of hypotheek?

Uw bestaande leningsovereenkomst of hypotheek kan ertoe leiden dat u boetes of rente moet betalen als u uw bestaande voorwaarden herfinanciert of wilt aanpassen. Je moet dit dus afwegen tegen de voordelen van het aflossen van bestaande leningen met een nieuwe lening of het verhogen van je hypotheek. In deze periode is het bijna altijd beter om dit te doen, ondanks de eventuele boete, maar laat je goed informeren over een nieuw aanbod voordat je een beslissing neemt.

Is schuldenregeling met een lening of hypotheek voordelig voor mij?

Heeft u meerdere kleine leningen of schulden, of heeft u leningen afgesloten op een moment dat de rente hoog was, dan moet u zeker nagaan of het verstandiger is om over te stappen. Dit kan door één nieuwe lening af te sluiten of een bestaande hypotheek te verhogen en/of over te sluiten. Je gaat relatief minder interesse meer betalen dan voorheen en tegelijkertijd meer van de bestaande schulden terugbetalen. Let op de kleine lettertjes van bestaande leenovereenkomsten en weeg de kosten die u jaarlijks moet betalen zorgvuldig af tegen de uitkeringen.€