Schuldenhulp: hoe kan ik mijn schuld nog afbetalen?

Heb je door omstandigheden teveel geleend? Staat uw betaalrekening in het rood? Heeft u uw creditcard maximaal gebruikt? Heeft u spullen voor uw huis of auto in huurkoop gekocht? Wat als je zoveel schulden hebt dat je niet weet hoe je eruit kunt komen? Hoe kunt u uw schulden aflossen met schuldhulpverlening? En hoe los je je schuld op door je hypotheek te verhogen of bestaande leningen over te sluiten?

Betaal bestaande leningen af ​​door een nieuwe lening af te sluiten

Het klinkt raar, maar het afsluiten van een nieuwe lening kan je helpen bestaande leningen sneller af te lossen. Momenteel is de rente laag en kunt u een nieuwe lening aangaan tegen een veel lagere rente. Het overzetten van bestaande leningen in één nieuwe lening heeft een aantal zeer duidelijke voordelen:

Let er bij het overstappen naar een nieuwe aanbieder op of u wel of niet boeterente moet betalen om leningen elders over te sluiten. Bedenk goed of de besparing op rente opweegt tegen de extra kosten. Check ook via het aanbod of BKR registratie je een betere rente biedt. Als u schulden heeft, krijgt u niet altijd de lage rentetarieven die worden geadverteerd. Speel kaarten met uw nieuwe beheerder en kijk of één grotere lening uw situatie in de toekomst kan verbeteren.

Betaal bestaande schulden af ​​door uw hypotheek te verhogen

Een andere mogelijkheid is om het eigen vermogen in uw hypotheek te gebruiken om extra krediet op te bouwen. Ook is de hypotheekrente momenteel erg laag, dus het is beter om je bestaande hypotheek te verhogen dan vast te blijven zitten aan een te hoge lening. De extra kredietruimte die bij een opwaardering hoort, kan vooral handig zijn voor het afbetalen van uw debetsaldo en uitstaand saldo op uw creditcards. Hier betaal je vaak hoge rente over, maar als je verstandig met je hypotheek omgaat, kan deze veel, veel lager uitvallen.

Houd er ook rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het verhogen van uw hypotheek. Vaak is het nodig om naar de notaris te gaan en een akte van taxatie op te stellen om daadwerkelijk overwaarde in uw woning in de praktijk aan te tonen. Nogmaals, weeg zorgvuldig de voor- en nadelen af ​​om er zeker van te zijn dat u slaagt.

Schuldhulpverlening: schuldhulpverlening of schuldsanering?

Als je echt problemen hebt en schuldoverdracht helpt niet meer, dan kun je gebruik maken van zogenaamde schuldhulpverlening. Hulp krijgen op basis van de WNSP (Wet op de schuldsanering van particulieren), d.w.z.
vriendelijke manier
Doorlopen. Zodra u via de bank of internet een schuldhulpverlener heeft gevonden, zal hij proberen een oplossing te vinden voor uw schuldverplichtingen jegens eventuele schuldeisers. Meestal wordt hier ook een slimme constructie bedacht, met behulp waarvan je de schulden aan de bank en/of andere schuldeisers binnen enkele jaren aflost.€