Schulden sneller afbetalen

Om uw financiën te beheren, is het belangrijk om uw inkomsten en uitgaven goed te kennen.

Grote schulden ontstaan ​​niet van de ene op de andere dag. Geleidelijk aan bouwt u een tekort op en aan het begin van de maand krijgt u rood staan. Betalingen lopen dan vertraging op en er ontstaan ​​meer financiële zorgen. Met een kleine schuld stap je gemakkelijk in, maar zodra schuldeisers aanmaningen gaan sturen, stapelen de problemen zich op. Zodra je merkt dat je het financieel niet meer aankunt, moet je direct ingrijpen.

Voorkomen van schuldopbouw

Tegenwoordig zijn er handige computerprogramma’s beschikbaar om uw boekhouding te beheren. Met één druk op de knop krijgt u inzicht in uw huidige financiële situatie. Ook zonder hulpmiddelen kunt u inzicht krijgen. Geef elke maand inzicht in waar geld het afgelopen half jaar of jaar is gebleven. Vermeld de vaste kosten met een maandelijkse afschrijvingsdatum. Bereken hoeveel je nog over hebt na het betalen van vaste lasten. Zet een deel van het resterende geld opzij om te sparen. U kunt de rest dus gebruiken voor variabele belastingen. Maak wekelijkse budgetten om te voorkomen dat u elke week te veel uitgeeft. Maak een plan om bestaande vertragingen zo snel mogelijk in te halen.

Krijg een idee van de hoogte van de schuld

Ervaart u vertragingen? Kijk dan welke bedragen er nog openstaan. Probeer je schulden af ​​te betalen. Lukt dat niet, neem dan direct contact op met uw schuldeisers. Geef aan dat het niet mogelijk is om het achterstallige bedrag op tijd te betalen. Probeer een gunstige betaling te bedingen met de schuldeisers. Als u merkt dat u elke maand meer uitgeeft dan u binnenkrijgt, moet u op de een of andere manier bezuinigen. Snijd direct flink in je vaste lasten zodat je elke maand zoveel mogelijk geld hebt.

schuldhulpverlening gebruiken

Volgens de gegevens van de Vereniging Industrie Schuldhulpverlening (NVVK) is in de periode van 2010 tot 2012 het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening snel gestegen. In 2010 waren er nog 77.440 aanvragen. Met ingang van 2012 is hun aantal toegenomen tot 84 250. Als u het financieel niet meer aan kunt, neemt u contact op met de afdeling Sociale Zaken van uw gemeente. In eerste instantie kunnen zij u proberen te helpen of u in contact brengen met een schuldhulpverlener. Een schuldhulpverlener kan proberen tot een minnelijke schikking te komen met schuldeisers.

Wat kunt u zelf doen om uw schulden zo snel mogelijk af te betalen?

Het is verstandig om leningen en schulden in één keer af te lossen door een nieuwe en goedkope lening aan te gaan. Zo bent u maar aan één partij verschuldigd. Op deze manier kunt u afscheid nemen van betalingsproblemen bij verschillende schuldeisers en te dure leningen. Probeer problemen niet alleen op te lossen, maar zoek hulp bij de gemeente. Beperk de vaste kosten tot een minimum. Zeg abonnementen en vooral loterijen op en probeer minder uit te geven aan boodschappen en andere dagelijkse uitgaven. Kijk op Toeslagen.nl in hoeverre je recht hebt op een uitkering.€