Schulden kunnen worden vereffend met spaargeld

Schulden ontstaan ​​door te hoge uitgaven ten opzichte van het inkomen. Schulden ontstaan ​​niet van de grond af en kunnen alleen worden opgelost door deze af te betalen en vervolgens uw maandlasten aan te passen.

Gezinnen met een uitkering of loon op bijstandsniveau hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Op het vlak van de bijstand zijn er ook gezinnen waarin één ouder werkt en daarvoor het minimumloon ontvangt. Deze gezinnen met een laag inkomen moeten de maandelijkse kosten betalen. Ze hebben geen spaarmogelijkheden, wat ze erg kwetsbaar maakt. Zodra er een financiële storing optreedt, hebben ze niet het geld om het op te vangen. Ze moeten schulden aangaan in de wetenschap dat ze de extra last die daarmee gepaard gaat niet kunnen dragen. Hierdoor kunnen ze in een lus komen waar ze niet uit kunnen komen. Als er in april en mei problemen zijn, kunnen zij het verschil in vakantiegeld goedmaken. In andere gevallen is er een probleem. De oplossing is om de uitgaven verder te verminderen.

Bespaar op maandelijkse kosten

De meeste gezinnen die van het sociaal minimum leven, hebben al geen buitensporig uitgavenpatroon. Ze moeten echter nog steeds een plek vinden om in de toekomst te sparen. Dit moeten ze doen door eerst een overzicht te krijgen van hun financiën. Hoeveel komt er per maand binnen en hoeveel gaat er elke maand uit en voor wie? Door deze vragen te beantwoorden, krijgen gezinnen inzicht in hoeveel ze daadwerkelijk uitgeven en hoeveel ze nog kunnen sparen.

De makkelijkste besparing?

Er zijn ingewikkelde manieren om geld te besparen, zoals het oversluiten van uw hypotheek, maar er is een gemakkelijke manier om meteen geld te besparen. De makkelijkste manier is om te besparen op boodschappen, outlets en telefonie.

Boodschappen

Als je een krap budget hebt, moet je zo goedkoop mogelijk boodschappen doen. Duidelijk op papier zetten wat je nodig hebt voor je boodschappen kan je veel geld besparen. Boodschappen zonder boodschappenbriefje leiden tot meer impulsieve aankopen. Ook is het verstandig om met een volle maag boodschappen te doen. Gezinnen die één keer per week op een duidelijk gestructureerde manier winkelen, kunnen veel geld besparen. De goedkope supermarktkeuze hier ligt natuurlijk voor de hand. Uitgaven aan sigaretten maken vaak een groot deel uit van de totale kosten van boodschappen. Door deze uitgaven te verminderen of liever te stoppen, kunt u honderden euro’s per maand besparen (uitgaande van twee rokers).

Uitgaan

Vooral jonge gezinnen hebben de neiging om te veel geld uit te geven aan uitgaan. Ze vinden het moeilijk om los te laten, maar kunnen het vaak niet meer betalen door de hoge vaste lasten die maandelijks betaald moeten worden. Een overnachting voor twee personen kost al snel €100. U kunt eenvoudig besparen door minder vaak of goedkoper te reizen.

Telefonie

Tegenwoordig is het normaal om een ​​paar honderd euro per maand te bellen. Deze kosten kun je verlagen door een abonnement te kiezen dat beter bij je belpatroon past, maar belangrijker nog, je belgedrag aan te passen. Het is echt niet nodig om alles te bellen en te schrijven. Als het financieel mogelijk is, geen probleem, maar mensen met veel schulden moeten gewoon een prepaid telefoon houden om de kosten beter te beheersen.€