Schulden afbetalen met schulden

Mensen die in een moeilijke financiële situatie verkeren, kunnen soms gedwongen worden een lening aan te gaan om andere schulden af ​​te lossen. Het kan verstandig zijn om alle schulden samen te voegen in één lening.

Schulden bij verschillende instellingen maken het moeilijk om de ware omvang van het probleem in te schatten. Ook ontstaan ​​probleemschulden vaak door een gebrek aan rapportage. Het is beter om schulden samen te voegen in één lening. Dit maakt het overzichtelijker en eenvoudiger om met één partij betalingsafspraken te maken.

Consolideer uw schulden zo snel mogelijk

Consumenten wachten vaak te lang met het oplossen van betalingsproblemen. Als er deurwaarders en incassobureaus bij betrokken zijn, is het vaak te laat om deze zaken zelf op te lossen. Op het moment dat u bij de bank aanklopt om een ​​lening aan te gaan, controleert de bank uw BKR. Als de schuldeisers de schulden al hebben overgedragen aan het BKR, willen de banken geen zaken meer met u doen.

Sluit een doorlopende lening af om andere schulden af ​​te betalen

Door een banklening af te sluiten, kunt u alle schulden in één keer aflossen. Dan heeft u niet meer te maken met individuele schuldeisers en heeft u alleen nog de bank waarmee u de schuld moet terugbetalen. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet achterloopt op deze betalingen.

Wat is de oorzaak van schulden?

Niet alleen de huidige schulden moeten worden overgedragen, maar ook hoe de schulden zijn ontstaan. Op deze manier kunt u voorkomen dat dergelijke schulden terugkeren. Misschien zijn je maandlasten te hoog of geef je te veel geld uit bovenop je vaste lasten. U moet herhaalde problemen door nieuwe betalingsachterstanden voorkomen.

Betaal het open doorlopend krediet zo snel mogelijk af

Nadat je de lening hebt afgesloten, stijgen je vaste maandlasten. Over het geleende bedrag moet een hoge rente worden betaald en elke maand moet een deel van de lening worden terugbetaald. Door de lening zo snel mogelijk af te lossen, heeft u de mogelijkheid om uw financiële zaken op orde te krijgen.

Is het verstandig om schulden af ​​te lossen met schulden?

Kortom, het lost het ene probleem op door een ander te creëren. Maar het hoofd boven water houden op deze manier kan onvermijdelijk zijn. Niet iedereen kan leven met het beschikbare bedrag. Er kunnen onopgemerkte schulden ontstaan. Dan is het lastig om dingen te regelen zonder hiervoor een lening aan te gaan.

De bank geeft mij geen lening

In dat geval moet u met uw schuldeisers overleggen om de betaling te regelen. U kunt hierbij hulp krijgen van uw gemeente. Ze zullen je meestal niet helpen door je geld te geven, maar ze kunnen je wel adviseren en je in contact brengen met instanties die je verder kunnen helpen.€