Schuld oplossen met schuld

Veel gezinnen in Nederland kampen met schulden. De problemen zijn onoverkomelijk door te hoge kosten en lage inkomsten.

De prijzen van consumptiegoederen stijgen. Het zal gezinnen met een laag inkomen hard raken. Vaak geldt dit voor gezinnen die nu met veel moeite de touwtjes in handen kunnen krijgen. Elke week berekenen ze nauwkeurig het weekbudget om schulden te voorkomen. Problemen ontstaan ​​zodra u te maken krijgt met groeiende kosten en constante inkomsten. Ze moeten beginnen met sparen in een budget dat bijna geen spaargeld meer heeft. Zodra ze de ene maand niet winkelen, moeten ze de volgende maand nog meer sparen omdat ze met een negatief saldo beginnen.

Oorzaken van schulden

Het is vrij gemakkelijk om in de schulden te raken. Het is voor banken niet meer zo makkelijk om geld uit te lenen aan mensen die het niet echt mee kunnen nemen. Er zijn echter verschillende manieren om in de schulden te komen. Schulden worden vaak veroorzaakt door te late maandelijkse betalingen. Dit gebeurt vaak met:

Bovenal zijn huur of hypotheek, maar ook gas en elektriciteit basisbehoeften waar we niet zonder kunnen. Na de schuld moet je nog leven. Kredietaanvragen zullen vaak mislukken omdat banken door de kredietcrisis kritischer zijn geworden op subsidies. Er moet naar andere middelen worden gezocht.

Glans oplossing

Er zijn echter manieren om geld te krijgen in de vorm van rood staan ​​en creditcards. Vrijwel alle betaalrekeningen hebben een debetstand. Het is als een lening die u bij uw bank aangaat. De rente kan oplopen tot boven de 12 procent en is dodelijk voor een zwakke financiële positie. Voor elke € 100 rood staan, moet u € 15 rente betalen en natuurlijk € 100 moet worden terugbetaald. Veel mensen hebben een of meer creditcards. Het kunnen ook klantenkaarten zijn waarop aankopen kunnen worden gedaan, waarvoor u later betaalt. U betaalt ook creditcardrentetarieven die gemakkelijk boven de 10 procent kunnen stijgen. Het worden veronderstelde oplossingen te zijn, omdat ze grotere problemen creëren.

Advies krijgen

Als u zich in een kwetsbare financiële positie bevindt, is het belangrijk om vroegtijdig alarm te slaan. Ga niet meteen schulden aan om andere schulden af ​​te betalen. Dit kan op korte termijn een oplossing zijn, maar de extra schulden en kosten kunnen overweldigend zijn. Als je nu niet rond kunt komen van je maandinkomen, dan kom je er met de extra kosten helemaal niet uit. Ook is het belangrijk dat je vooraf geen geld of inkomsten gebruikt, dan komt er “misschien” in de nabije toekomst.€