Salarisverhoging door minder bescheidenheid

U moet weten dat uw prestaties op het werk de moeite waard zijn. Iedereen heeft een promotie gehad, behalve jij. Als je ook in je vrije tijd altijd voor iedereen klaarstaat en nooit iets vraagt, ben je misschien te bescheiden. Hoe deze karaktereigenschap te veranderen?

Opmerking

Deze tips zijn louter informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke persoonlijke situatie is anders. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw financiële keuzes. De website van het NIBUD (www.nibud.nl) is een goede bron van informatie. Vraag bij problemen hulp aan gekwalificeerde en betrouwbare adviseurs.

Bescheiden opvoeding: genieten van een nieuwe auto

U komt waarschijnlijk uit een gezin waar uw ouders niet welvarend waren. Misschien hadden ze niet eens een eigen auto in huis vanwege de kosten. Een deel van de rest van de familie joeg de verschoppelingen achterna. Op zich kan het een goede keuze zijn om de hoge vaste lasten van het autobezit te beperken. Het kan echter voorkomen dat u problemen ondervindt bij het kopen van een auto voor uzelf. Misschien heb je nog steeds het hart om een ​​gebruikte auto te kopen. Vaak denken deze mensen dat het kopen van een nieuwe auto weggegooid geld is. Op zich wellicht een redelijke reden. Jammer dat je misschien niet zo snel van een nieuwe auto kunt genieten.

Kleding

Heb je altijd de kleding van je broers en zussen of zelfs die van je neven en nichten gedragen? U vindt het misschien moeilijk om merkkleding te kopen en te dragen. Kleding bepaalt echter voor een groot deel je uiterlijk. Draag kleding die past bij de functie waarop je solliciteert. Investeer in mooie, tijdloze stukken van goede kwaliteit. Koop ook mooie schoenen. Als je klasse uitstraalt, trek je ook situaties en mensen met klasse aan. Laat je adviseren door een goede kledingwinkel en ga niet voor het goedkoopste standaardpakket.

Salaris

Als je denkt aan goedbetaalde banen, denk je automatisch: “Goh, je zult hier ontelbare uren voor moeten werken.” Of denk je dat een goede baan niet haalbaar is? Of heb je moeite om over een salaris te onderhandelen? Dan ben je waarschijnlijk te bescheiden. Of misschien denk je dat geld slecht is voor je karakter. Wist je dat je kunt leren onderhandelen? Op internet is in ieder geval genoeg informatie te vinden over de samenstelling van het salaris. Met allerlei tools bereken je snel het salaris van iemand met jouw kennis en ervaring.

Verdien meer of bespaar meer

Als je rijkdom in je leven wilt opbouwen, heb je twee opties: veel sparen of veel verdienen. Nu komen deze twee opties grofweg overeen met twee soorten mensen: spaarders en verdieners. Verdieners worden gekenmerkt door verschillende kenmerken. Een daarvan is dat ze weten wat ze waard zijn. Wanneer iemand om een ​​gunst vraagt ​​op het werk of in zijn persoonlijke leven, aarzelen ze niet om een ​​gunst terug te vragen. Het kan een contante betaling zijn of een andere gunst. Meestal beheersen verdieners ook de kunst van het onderhandelen. Verdieners verdienen gemakkelijk geld, maar geven het meestal snel uit.

spaarders

Hoarders denken vaak dat meer geld je egoïstisch maakt. Omdat deze kernwaarde in hun wezen is verankerd, zullen zij ook weerstand ondervinden bij het eisen van een vergoeding voor hun werk. Als uw financiële situatie zodanig is dat u het extra geld kunt gebruiken, is dat geen bruikbare kernwaarde.

Je opvoeding bepaalt je houding

Als je je realiseert dat je opvoeding je niet toestaat meer te verdienen, kun je je kernwaarden stap voor stap aanpassen. Als je iets voor iemand anders doet, vraag dan om een ​​gunst terug. Je zou wat meer kunnen praten op het werk: ik doe nu het werk voor je. De volgende keer dat je om een ​​gunst vraagt. Je kunt ook experimenteren met het verkopen van dingen. Een mooie proeftuin is het internet. Probeer wat overtollige items te verkopen en geniet van het bied- en lofspel. Als je talent hebt, probeer dan hier geld te verdienen. Zie geld verdienen als een spel. Als je bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt, probeer er dan geld mee te verdienen in een bandje of op Koninginnedag. Maak een eBook en kijk of je er geld mee kunt verdienen. Je ingesleten patronen verander je niet van de ene op de andere dag. Het kan jaren zijn. Als je je verdienvermogen wilt vergroten, moet je daar actief aan werken.€