ruimte! Nieuw geld is te vinden in de ruimte

Het universum is hot en booming. Steeds meer bedrijven worden echte ruimtevaartbedrijven en zien nieuwe kansen in de ruimte. Van het ontwerpen en bouwen van nieuwe, snelle raketten tot het delven van waardevolle asteroïden, alle ogen zijn gericht op de ruimte. Ook Nederlandse bedrijven zijn actief in het universum. Er is zelfs een bedrijf dat wil dat in 2023 de eerste mensen op Mars wonen. Het ruimtetijdperk is (weer) begonnen.

Kamer X

Space X is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op raketontwikkeling. Deze raketten brengen mensen naar het International Space Station (ISS) of leveren goederen af. De raketten van dit bedrijf kunnen ook grote satellieten de ruimte in tillen. Space X is het snelst groeiende bedrijf in zijn rol als leverancier. Space X heeft echter grotere plannen. Het bedrijf wil in de nabije toekomst ook de aarde en Mars met elkaar verbinden. Mensen kunnen dan ruimtecapsules (Draak genaamd) gebruiken om op Mars te landen en terug te keren naar de aarde. De kosten van de terugkeer van de aarde naar Mars worden aanvankelijk geschat op $ 500.000. De verwachting is dat de kosten snel zullen dalen als de rente hoog is.

Deep Space Industries (DSI)

Dit bedrijf is ook relatief nieuw. Het bedrijf richt zich op asteroïde mijnbouw. De aarde en andere planeten zijn omgeven door vele waardevolle asteroïden. Deze keien liggen meestal tussen Mars en Jupiter, maar natuurlijk zijn er miljoenen op andere plaatsen binnen handbereik, zegt het bedrijf. Het bedrijf zegt dat de toekomst ligt in het delven van deze asteroïden. Dure materialen kunnen de aarde en de mensheid een nieuwe impuls geven. Het oogsten van zeldzame metalen en vooral water zal van onschatbare waarde zijn. Het bedrijf zal over een paar jaar satellieten lanceren (vuurvliegen genaamd) om naar edelstenen te zoeken. Andere satellieten (libellen genoemd) zullen dan worden gelanceerd die monsters van deze geselecteerde asteroïden kunnen nemen. Uiteindelijk is het doel om de keien daadwerkelijk te ontginnen.

Planetaire hulpbronnen

Deep Space Industries (DSI) is niet de enige die zich toelegt op het delven van goud in de ruimte. Planetary Resources ziet ook dollartekens. Dit bedrijf heeft een iets ander plan dan DSI, maar het einddoel is hetzelfde: het oogsten van grondstoffen uit asteroïden.

Mars Een

Het Nederlandse bedrijf Mars One is misschien wel de moeilijkste. Dit bedrijf wil in 2023 mensen op Mars zetten. Het is de bedoeling dat deze mensen (iedereen kan zich aanmelden) permanent op de planeet Mars blijven. Het bedrijf gaat zelf geen mensen op Mars zetten, maar heeft wel andere bedrijven aangetrokken, waaronder Space X. Mensen die permanent op Mars gaan wonen, kunnen daar onderzoek doen. De eerste mensen op Mars woonden niet alleen in een huis zoals we dat op aarde kennen. Mars is geen plek waar je zomaar zonder bescherming naar buiten kunt lopen.

leef voort
Mars
is extreem gevaarlijk en daarom zullen de eerste mensen op Mars in zeer moeilijke omstandigheden moeten kunnen overleven. De eerste
vier
vrijwilligers moeten eventuele problemen zelf kunnen oplossen en zijn grondig gescreend en getraind. Mars One zal geld verdienen met advertentie-inkomsten.

Bigelow Lucht- en ruimtevaart

Een ander Amerikaans ruimtevaartbedrijf lanceert speciale ruimtehotels of ruimtemodules. Deze speciale modules kunnen zichzelf letterlijk “opblazen”, waardoor er meer ruimte ontstaat. Het ISS is ook gemaakt van ruimtemodules, alleen deze zijn gemaakt van een heel ander en ouderwets materiaal. Bigelow Aerospace maakt gebruik van de nieuwste technieken om wonen en werken in de ruimte veel aangenamer te maken. (Ruimte)modules kunnen in de ruimte, op Mars, op de maan of binnen worden geplaatst
diepe ruimte
is gebruikt.

Maagd Galactic

Dit bedrijf is waarschijnlijk het meest bekend bij het grote publiek. Virgin is een bedrijf dat zich richt op alles wat vliegt, inclusief raketten naar de ruimte. De speciale raketten van Virgin Galactic kunnen je voor ongeveer $ 200.000 de ruimte in brengen. Je kunt natuurlijk ook de hele raket huren voor ongeveer een miljoen dollar. Je vliegt vanaf de special
ruimtehaven
(ruimtehaven) de ruimte in op een Virgin Galactic-raket.

Als je de ruimte in wilt, moet je snel zijn, want volgens de website van Virgin Galactic zijn vrijwel alle stoelen voor volgend jaar al verkocht. Maak je geen zorgen, je kunt je plaatsen ook voor de komende jaren reserveren. Meer informatie over hoe alles werkt op de VirginGalactic website.

Bestaat NASA nog?

Ja natuurlijk! NASA is ook erg actief in de ruimte en zal binnenkort een nieuw ruimteprogramma lanceren genaamd NASA Project Constellation. Dit betekent dat NASA nieuwe plannen heeft voor de maan. NASA wil een maanbasis bouwen om te leren van het leven in de ruimte. Alle problemen en details die op de maan worden ontdekt, kunnen volgens NASA worden gebruikt om een ​​nieuwe bemande missie naar Mars te plannen. De vraag is echter wie als eerste de eerste mens op Mars zal landen. Wordt het een overheidsinstantie (NASA) of een particulier bedrijf?

China, Rusland, Japan, India, EU en ruimtevaart

China is goed op weg om dit te bereiken. De Amerikanen zijn relatief het verst in de ruimte en het heelal, maar China doet zijn best om ruimtevaart te ontwikkelen. China heeft de afgelopen jaren een enorme financiële groei doorgemaakt en heeft nu veel cash tot zijn beschikking. Ook de Chinezen willen voor 2020 de eerste man op de maan zetten en hebben ook grote ambities om de planeten Venus en Mars te blijven ontdekken. Ook de Russen, Indiërs en Japanners lopen verder in de ruimtevaart. Natuurlijk is de Europese Unie ook goed geïnformeerd en werkt ze vooral achter de schermen aan de ontwikkeling van nieuwe satellieten, vaak van grote wetenschappelijke waarde. Afrika en het Midden-Oosten zijn kleine spelers in de ruimtevaart.€