Royale Rekening ABN: Sparen of beleggen doneren

Spaargeld schenken aan uw kind of beleggingen en een beleggingsportefeuille? De ABN AMRO Royal rekening is de optimale spaarrekening voor wie spaargeld of beleggingen wil schenken aan een minderjarig kind of kleinkind. Met een koninklijke rekening bepaal je zelf wanneer het geld beschikbaar is. U beheert het account of stelt een beheerder aan. Handig als iemand een erfrecht heeft of nog te jong is om zijn eigen geld goed te beheren.

Wat is een koninklijke rekening?

De ABN AMRO Royal rekening is een bijzondere spaarrekening. Met deze spaarrekening kunt u spaargeld of beleggingen schenken aan een ander, zo bepaalt u zelf wanneer die persoon over het kapitaal kan beschikken. Deze spaarrekening kunt u gebruiken als u onder bepaalde voorwaarden een schenking wilt doen of als u een erfenis wilt achterlaten in een testament. U opent een spaarrekening op naam van de ontvanger van de gift. De rente wordt per kwartaal uitbetaald aan de begunstigde. Deze rente bestaat uit basisrente en bonusrente. Basisrente wordt altijd betaald, maar bonusrente wordt berekend over spaargeld op de rekening tot het einde van het kwartaal:

Functies van koninklijke accounts

De belangrijkste kenmerken van royale besparingen zijn:

Accountbeheer, beheerd worden?

Het moment dat je een koninklijke rekening opent is een belangrijk moment. Geef vervolgens aan welke modus wordt toegepast. U kunt de beheerder van het account zijn, maar u kunt ook iemand anders als beheerder aanwijzen. De regels die volgens u van toepassing zijn, staan ​​in de wet. Dit kan notarieel (inclusief kosten) maar ook gratis via ABN AMRO:

Gift bij leven (warme hand) of in erfenis

Levenslange geschenken hebben het grote voordeel dat ze gebruik kunnen maken van jaarlijkse geschenkvrijstellingen. Als je denkt dat de ontvanger van de donatie nog te jong is om goed met het geld om te gaan, dan is een koninklijke rekening echt de oplossing. De schenking kan enkele jaren herhaald worden om zo een mooi kapitaal op te bouwen, bijvoorbeeld voor de opvoeding van een kind of kleinkind. Als in het testament staat dat de nalatenschap voor een bepaalde tijd in beheer blijft, bent u ook bij een koninklijke rekening aan het juiste adres. Voor bedragen boven 1.000.000 euro biedt het Mees Pierson-kantoor (ook ABN AMRO) een vaste oplossing. Laat u daar altijd goed adviseren over mogelijkheden, voor- en nadelen.€