Royal Dubai & Golden Sun: Millions Scam

Fraude met vastgoedfondsen komt helaas veel voor. Investeren in onroerend goed in het buitenland: minimale investering € 50.000,00. En daar gaat het mis. Deze toestand zal alarmbellen doen rinkelen. Hoe is het mogelijk om in Nederland grootschalige fraude te plegen?

AFM: Autoriteit Financiële Markten

De AFM volgt het gedrag van iedereen die werkzaam is op de spaar-, leen-, beleggings- en verzekeringsmarkt.
De Autoriteit Financiële Markten is de toezichthouder op de financiële markten. Het doel van de AFM is het bevorderen van de goede werking van de financiële markten door middel van bedrijfstoezicht. Het wettelijke doel van de AFM is: “Het bevorderen van een ordelijk en transparant marktproces, schone relaties tussen marktpartijen en consumentenbescherming op financiële markten”.

Sommige bedrijven die effecten aanbieden, maken gebruik van de vrijstelling.

Deze bedrijven hebben
geen prospectus
moeten worden ingediend bij de AFM.

Een onderneming hoeft onder meer geen prospectus in te dienen bij de AFM als:

Minimale investering € 50.000,00: risico op fraude

De AFM verleent vrijstelling voor de uitgifte van een prospectus als het inleggeld EUR 50.000 of meer bedraagt.
De rechtvaardiging voor deze vrijstelling zou zijn: “Als een persoon vijftigduizend euro of meer kan investeren, kan hij ook zelf de juistheid controleren en een professionele adviseur inhuren”.
Met andere woorden: vanaf € 50.000,- sta je er alleen voor.

Helaas is niet iedereen zich hiervan bewust, wat betekent:
fraude en oplichting
kan vaak voorkomen.

rtlZ
: Financieel-economisch nieuws dat dagelijks op televisie wordt uitgezonden met regelmatige reclameblokken. In 2007 zag je advertenties voor:
Golden Sun Resorts en Royal Dubai Investments
.

Golden Sun Resorts: Hooghuys & Versteeghe

Investeer in onroerend goed in het zonnige Turkije met een minimale investering van € 50.000,00.
Een mooie website, een mooie reclame op televisie en een prima bedrijfspand. In eerste instantie misschien een geloofwaardig project voor velen. Het feit dat deze advertentie vaak op de belangrijkste nieuwszender van Nederland verschijnt, kan ook geloofwaardigheid toevoegen. Een paar maanden later verscheen er een tweede advertentie op tv: na de succesvolle release van Golden Sun Resorts kunt u nu natuurlijk ook investeren in Golden Sun Golf Resort Turkije met een minimale investering van 50.000,00 euro. Hierdoor is de AFM niet te controleren. Er wordt een vast rendement geboden dat maandelijks aan de investeerders wordt overgemaakt.

Zowel de fiscale opsporingsdienst FIOD als de politie hebben aangiften ontvangen tegen de Hooghuys en Versteeghe, de beheerder van vastgoedfonds Golden Sun Resorts. Fiod onderzoekt de meldingen en overweegt een formeel onderzoek te starten. Hetzelfde geldt voor het rijksparket.

Een mooie website en een mooie tv-commercial zijn in een mum van tijd gemaakt. Daarna wordt kantoorruimte verhuurd met een betrouwbare en welvarende uitstraling. Nadat honderden investeerders € 50.000,- per persoon hebben gestort, verdwijnt Hooghuys & Versteeghe, de ondernemer van het Golden Sun Resort in Nederland, met tientallen miljoenen euro’s op zak. Met zo’n spaarvarken kan een persoon voor het leven verdwijnen en buiten de autoriteiten blijven.

Royal Dubai Investments: Ontwikkeling van Van Puimbrouck-projecten

Dubai is booming, we zien elke dag rtlZ advertenties Palm Invest. Er wordt een wereldwonder gemaakt. Investeer in vastgoedobligaties met een gegarandeerde rente van 9%. Palm Invest: Geen wonder.
Palm Invest suggereert ook dat u kunt
aanbetaling vanaf € 50.000,00
. Met kostbare muziek van Justin Timberlake en prachtige illustraties van Dubai in wording, krijg je een unieke kans om te investeren in het bloeiende Dubai. Toen verscheen
Royal Dubai Investments
met een uniek project in Dubai: investeer vanaf € 50.000 in Van Puimbrouck Projectontwikkeling.

Verrassend genoeg draait de keuze van namen voor frauduleuze activiteiten vaak om rijk ogende namen. Hoogh
uy
s & Verste
gh
e en nu ook Van Puimbrue
ck
Project Ontwikkeling. Hooghuis & Verstege/Puimbroek oogt minder elegant en daardoor minder overtuigend en betrouwbaar.

Royal Dubai Investments heeft ook een goede advertentie geplaatst, een goede website gemaakt en kantoorruimte gehuurd in een prachtig pand in Wassenaar. Het pand zag er zeer professioneel uit, behalve dat dit bedrijf slechts een klein deel van dit prachtige pand huurde en zelden personeel had.

Van Puimbrouck Project Development Director(s) heeft via Royal Dubai Investments veel investeerders overtuigd om te investeren in vastgoed in Dubai. Oplichters verzamelden in een paar maanden tientallen miljoenen, die er vervolgens mee vandoor gingen. Met tientallen miljoenen op zak kun je voor het leven verdwijnen en tegelijkertijd genieten van maximale luxe zonder in handen van de autoriteiten te vallen.

Van Hooghuys en Versteeghe is aangifte gedaan bij zowel de Belastingdienst als de politie. Er zullen naar verwachting ook aangiften worden gedaan tegen Royal Dubai Investments.

Fiod onderzoekt de meldingen en overweegt een formeel onderzoek te starten. Hetzelfde geldt voor het rijksparket.

Borg vanaf € 50.000,00: Just Zijn niet Te doen!