Rood en BKR

Rood zijn kost je geld. In het rood staan ​​met een negatieve BKR lijst komt ook veel voor. Rood staan ​​betekent dat geld snel beschikbaar is, maar rood staan ​​kan tot wel 14% rente opleveren. Probeer te hoge uitgaven te voorkomen door een andere lening te kiezen. Gebruik BKR in uw voordeel door betalingsachterstanden te voorkomen. Kies bij het lenen voor een goedkope lening met gunstige voorwaarden.

We zijn bijna allemaal geregistreerd bij BKR

Vrijwel iedere inwoner van Nederland met een lening boven de 500 euro staat ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie, BKR. En u hoeft zich hier geen zorgen over te maken, want het is een manier om te voorkomen dat u meer leent dan waar u eigenlijk goed voor bent. Bedrijven en banken die u geld lenen, willen weten of u de maandlasten kunt betalen en of u ergens anders betalingsproblemen heeft. Als je bent geregistreerd en er zijn geen problemen, dan werkt deze registratie voor je, niet tegen je. Er zijn ook bedrijven op internet die de negatieve BKR voor je verwijderen. Aan de BKR-controle ontkom je bijna niet, tenzij je kiest voor een snelle flitslening of een flitslening. Staat u rood dan hoeft BKR niet negatief in de lijst te staan.

Er is een negatief BKR bij BKR

Anders wordt het als je een negatieve BKR registratie en encryptie hebt. Geld lenen zonder BKR-controle is vaak niet eenvoudig. De bank zal in eerste instantie een nieuwe lening weigeren of kijken of het overzetten van bestaande leningen naar een nieuwe lening uw problemen oplost. Het kan frustrerend zijn om jarenlang een negatieve BKR te zien, terwijl je persoonlijke situatie nu misschien helemaal anders is. Misschien was je werkloos en heb je nu een nieuwe baan. Misschien ben je een betaling vergeten en heb je alles opgelost. Dit kan de reden zijn dat de bank rekening houdt met de negatieve code, maar bij verandering van omstandigheden een nieuwe lening aangaat. Er zijn trouwens ook bedrijven op internet die zeggen een negatieve registratie voor je te kunnen verwijderen.

Rood staan ​​op de bank is makkelijk, maar het levert ook rente op

Rood staan ​​is de makkelijkste manier om geld te lenen. Nederlanders staan ​​met ruim € 9 miljard in het rood. In het rood staan ​​is niet goedkoop, maar je kunt het heel gemakkelijk doen door je aan te melden bij de bank. De algemene regel is dat de roodstand beperkt moet blijven tot 3 maanden, maar dit kan per bank verschillen. Vaak is het rood een korte overgangsperiode totdat er extra geld is binnengekomen. Als rood een probleem is omdat je niet op tijd kunt terugbetalen, kun je er ook een negatieve BKR voor krijgen.

Hoe rood kan ik zijn?

Rood staan ​​op uw betaalrekening is heel eenvoudig. Tot welk bedrag u rood kunt staan, hangt af van de bank en uw inkomen. Uw maandelijks terugkerende inkomstenbedrag en uw betalingsgedrag worden gecontroleerd. Maar het blijft simpel. Een ander voordeel van te veel uitgeven is dat dit type lening niet snel wordt opgenomen, zodat het regelmatig kan worden gebruikt wanneer dat nodig is. Maar rood staan ​​is niet goedkoop.

Hoeveel kost het echt om in het rood te staan?

Bekijk ook hoe u geld kunt lenen tegen een lagere rente dan de rente die u zou betalen bij rood staan. Tot voor kort kon deze rente oplopen tot 20%. Het is veel beter om uit te zoeken of een andere lening een betere optie is. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet is veel goedkoper, verlaagt je maandlasten en dus je rekening-courantkrediet. Zo sla je meerdere vliegen in één klap. Je staat niet meer in het rood, je rekent af met een negatieve BKR, en je hebt extra tegoed in handen.

Het slot is rood

Door betalingen uit te stellen of een andere goedkopere lening aan te gaan, kunt u voorkomen dat u in het rood komt te staan. Rood kan ook voor een negatieve BKR zorgen. Kies dan voor een goedkopere persoonlijke lening of doorlopend krediet. U kunt online tarieven vergelijken met uw persoonlijke gegevens en ontdekken hoeveel u zou kunnen lenen op basis van uw inkomen en maandelijkse betalingen. Let vooral op de rente, want het verschil in rentetarieven op de lening kan groot zijn. Over een groter bedrag betaalt u doorgaans een lagere rente dan over een kleiner bedrag.

Lees verder