Rondkomen van een beetje geld en toch een leuk leven hebben

Nederland is een welvarend land. Er is echter ook veel verborgen armoede in Nederland. Meer dan 50.000 gezinnen hebben grote schulden die ze niet alleen kunnen aflossen. Ze leven van schuldsanering en hebben elke week heel weinig om van te leven. Ook voor gezinnen die van het sociaal minimum moeten leven, is het soms lastig om elke maand rond te komen en dan ook nog iets leuks voor de kinderen te bieden. Het is moeilijk, maar met deze tips lukt het!

Boodschappen

Gezond en gevarieerd eten is voor iedereen een grote uitdaging. Als je weinig geld hebt, lijkt het soms onmogelijk. Maar met een beetje geld en een dosis creativiteit kom je al een heel eind.

Tips:

familie uitjes

Ook als je het als gezin financieel niet hebt, is het belangrijk om regelmatig iets leuks met je gezin te doen. Ieder kind heeft het recht om te spelen en dat geeft ouders vaak nieuwe energie. Als je elke week 2 euro spaart, is het totale budget in 3 maanden 24 euro. 24 euro lijkt misschien niet veel, maar je kunt er zeker een heerlijke dag met je gezin beleven.

Tips:

verjaardagen

Verjaardagen kunnen een echte ramp zijn voor gezinnen die het moeilijk hebben. Ouders liggen soms wekenlang wakker omdat ze niet weten hoe ze hun kind het feest moeten geven dat ze verdienen.

Tips:

Gratis producten

Veel websites bieden gratis producten aan. Soms zitten er hele leuke dingen tussen. Houd deze sites dus goed in de gaten.

Tips: