Risico’s of gevaren van beleggen in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies of cryptocurrencies is populair, maar niet zonder risico’s. Nieuwe valuta’s met betere technologie kunnen zeer snel ontstaan, waardoor cryptocurrencies snel in waarde kunnen dalen. Speculatie of investering in bitcoin, ripple, ethereum, litecoin, etc. kan grote risico’s of gevaren met zich meebrengen en kan het beste worden gedaan met geld dat overblijft. Desondanks zijn sommige beleggers al erg rijk geworden van cryptocurrency, terwijl andere beleggers ook erg arm zijn geworden. Over het algemeen worden cryptocurrencies als speculatief beschouwd met het risico van sterke prijsschommelingen. Cryptocurrencies worden niet in bijna alle landen gecontroleerd door financiële toezichthouders.

Wat zijn cryptocurrencies of cryptocurrencies?

De meest bekende cryptovaluta is bitcoin. Het is zeker niet de enige cryptocurrency. Elk van deze munten maakt gebruik van blockchain-technologie. Het is de cryptocurrency-technologie die investeerders en economen anno 2018 zien als de technologie van de toekomst. Niet alle munten hebben hun eigen blockchaintechnologie. Meerdere valuta’s profiteren van het succes van de technologie van een andere valuta. De technologie achter bitcoin en ethereum is erg geliefd bij ontwikkelaars van andere valuta. Daarom verwijst het grote publiek meestal ook naar deze munten.

Populaire cryptocurrencies: bitcoin, ripple, ethereum, litecoin, dash

Blockchain-technologieën en munten schieten als paddenstoelen uit de grond. In 2018 beoordelen kredietbeoordelaars verschillende cryptocurrencies op basis van bekendheid, stabiliteit en risicograad.

Blockchaintechnologie: de technologie van de toekomst?

Met behulp van blockchain-technologie wordt een methode gecreëerd om transacties vast te leggen. Er is geen centrale database meer voor dergelijke transacties. Blockchain zorgt ervoor dat vertrouwelijke “derde” (derde) functies via internet worden geautomatiseerd. In 2018 investeren investeerders miljarden euro’s in blockchaintechnologie. Een blockchain is te omschrijven als een grootboek waar transacties permanent worden opgeslagen, ook via internet. Al deze transacties worden precies bevestigd door de principes van de wiskunde, en dus is er een gemeenschappelijke bron van waarheid. Alle betrokken partijen kunnen hun gegevens uitwisselen in een zeer vertrouwelijke omgeving met dezelfde communicatielaag.

Deze blockchaintechnologie maakt data toegankelijk voor bedrijven, overheden en particulieren. Privacy kan perfect worden gegarandeerd door cryptografische encryptie. Deze “sleutels” kunnen in het bezit zijn van elk lid van het netwerk, waar er in het verleden altijd een derde partij was. Hierdoor kunnen contracten (zogenaamde ‘smart contracts’) worden ingevoerd waarbij overheden, bedrijven en particulieren deze veilige en gevalideerde data in hun processen kunnen opnemen. Door het gebruik van blockchaintechnologie is het niet langer nodig om databases te synchroniseren of te consolideren. Het is gebaseerd op een gemeenschappelijke database van geverifieerde waarheden. Op de lange termijn betekent een grotere efficiëntie dat de kosten van deze technologieën snel kunnen dalen.

Speculeren of zwaar investeren in cryptocurrency is niet zonder risico / Bron: Xresch, Pixabay

Risico’s en gevaren van beleggen of speculeren in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies is anno 2018 populair, maar zeker niet zonder risico. De indrukwekkende prijsgroei overtuigt steeds meer investeerders om in cryptocurrencies te investeren. Het gaat zelfs zo ver dat mensen hun hele kapitaal riskeren om snel rijk te worden. Sommige mensen gaan zelfs geld lenen om het maximale bedrag in cryptocurrencies te kunnen investeren. Gaat het echter mis, dan verliest u niet alleen uw kapitaal, maar krijgt u ook een grote schuld die u waarschijnlijk niet meer kunt terugbetalen. Economen zijn er heel duidelijk over dat beleggen in cryptocurrencies een investeringshype kan zijn en tot een nieuwe zeepbel kan leiden. De bubbel is ontstaan ​​door te veel enthousiasme. De nieuwe technologieën rondom blockchain zijn baanbrekend. Investeerders komen binnen en profiteren. Andere investeerders merken dit en gaan ook voor winst. De prijzen blijven stijgen en de bal gaat rollen. Op een gegeven moment zijn de prijzen gestegen dat grote investeerders hun valuta verkopen. De prijs daalt en door de paniekreactie van beleggers wordt er nog meer verkocht en kunnen de prijzen in één klap met tientallen procenten dalen. De bubbel is een feit.

Er is geen financiële informatie beschikbaar voor cryptocurrencies

In 2018 is er geen financiële informatie over cryptocurrencies, in tegenstelling tot de huidige financiële markten, waar de nieuwsmedia allerlei financieel en economisch nieuws de wereld instuurt. Bijvoorbeeld Bloomberg, Reuters of Marketwatch. Het feit dat er geen nieuwsmedia is, maakt het erg speculatief voor beleggers. Het is niet duidelijk of de waarheid wordt verteld en of dit nieuwe of oude berichtgeving is. U kunt de prijsgegevens van cryptomunten volgen op Coinmarketcap.com. Dit doe je via een app met de gratis Blockfolio app.

Andere risico’s van beleggen in cryptocurrencies

Hoe kun je zelf cryptocurrency-munten kopen?

Cryptocurrencies worden online gekocht. Je koopt ze in wat een “ploeg” wordt genoemd. Het systeem is te vergelijken met een broker waarmee u aandelen koopt en verkoopt. Wanneer u een account opent, kunt u bitcoin kopen. Met deze bitcoins kun je vervolgens andere cryptocurrencies kopen. Daarnaast kun je ook in andere valuta beleggen door deze in te wisselen voor dollars of ethereum. Een belangrijke tip is om geen digitale munten op je exchange te laten staan. Vanwege hacking is het raadzaam deze munten altijd naar uw persoonlijke account te sturen.€