Rijkdom: Rijkdom opbouwen – Sparen – Samengestelde rente

Je bouwt rijkdom op door meer geld te verdienen met het geld dat je al hebt. Dit is de ultieme wapenfeit van de rijke man. Je moet geld laten werken. In dit artikel geven we je tips om meer geld te verdienen met het geld dat je al hebt. Betaal eerst jezelf door geld op een spaarrekening te zetten; profiteren van samengestelde rente; een spaardeposito nemen; en bespaar op grotere aankopen.

Betaal eerst zelf: uw spaarrekening

Zie uw spaarrekening als elke andere rekening. Maak maandelijks automatisch een overboeking van uw betaalrekening naar uw spaarrekening. Zorg ervoor dat je een spaarrekening hebt waar je niet bij kunt met een pinpas. Zo verspil je minder snel geld.

Samengestelde rente

Laat je geld verdienen. Het extra geld dat uw geld oplevert, levert u geld op.

Hoe werkt samengestelde rente?

3% rente op 100 euro geeft op het einde van het jaar 103 euro. Met de rente per kwartaal samengesteld, heeft u 103,03 euro (rente op de eerste storting + rente gegeven door deze eerste storting).

Als u elke maand 100 euro stort, heeft u aan het einde van het jaar 1223,81 euro (1200 aan beleggingen en 23,81 aan samengestelde rente).

spaarrekeningen en beleggingsrekeningen

Daarom ziet u vaak twee tarieven voor spaar- en beleggingsrekeningen:

  1. jaarlijkse rente (rekeningrente)
  2. jaarlijkse renteopbrengst (de rente die de rekening verdient door samengestelde rente)

De jaarlijkse rente is een fractie hoger dan de renteopbrengst (afhankelijk van of deze maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks wordt samengesteld).

bereken het hoogste rendement met moneychimp of Young Money

Met rekenmachines bereken je het hoogste rendement:

de beste banken om te sparen met de hoogste rente

Zoek naar een redelijke rentevoet en een plaats die geen minimumsaldo vereist. Je hebt elke dag geld op een renteloze rekening, je mist de magie van samengestelde rente.

Vaste termijn spaar- en geldmarktrekeningen

Bij sparen met een vaste looptijd krijgt u een hogere rente (hoe langer de looptijd, hoe hoger het tarief). U moet een boete betalen als u eerder voor de vervaldatum zelf heeft betaald. Deze dreiging is een goede motivatie om de aanbetaling met rust te laten. Begin klein met een spaardeposito (bv. 6 manden voor 500 euro).

Vind gratis geld

Enkele opties:

Sparen voor grotere aankopen

Creëer een speciale spaarpot voor grotere aankopen. U kunt het beste online sparen of spaardeposito’s kiezen voor gericht sparen. Op deze manier levert de samengestelde rente meer op en is er geen verleiding om het geld voor andere doeleinden te gebruiken. Gebruik in dit geval geen creditcard. Creditcardschuld kan oplopen tot 18%.

‘regel van 72’

Met de “Regel van 72” kunt u berekenen hoe lang het duurt om geld te verdubbelen: 72 delen door de rentevoet (bijvoorbeeld 72 : 6% = 12 jaar). Het kost dus veel tijd om veel geld te besparen. Om geld voor je te laten werken, moet je het met rust laten.

Lees verder