Rijk worden met middelen

Niemand die met een pikhouweel en schop op zoek gaat naar hulpbronnen, komt zelfs maar een stap dichter bij zijn doel om hulpbronnenrijk te worden. Zijn enige voordeel is waarschijnlijk een uitstekende fysieke conditie en alleen de huidhoest op zijn handen zal echt toenemen. Zoals met veel dingen, ligt het winstpotentieel in de handelsmarges.

Ongekend rendement bij beleggen in grondstoffenfondsen

Degenen die geld willen verdienen met grondstoffen moeten niet het ene moment terloops goud kopen en het andere moment wat zilverbaren pakken. Zonder kennis kom je er niet. Met de juiste kennis zijn echter ongekende rendementen mogelijk.

De rendementen op zogenaamde grondstoffenfondsen zijn aanzienlijk. Er is bijna geen limiet aan de vraag naar grondstoffen, vooral in opkomende markten, en deze sterke vraag heeft de prijzen de afgelopen jaren aanzienlijk opgedreven.

Selectie van fossiele brandstoffen, metalen en landbouwproducten

In feite is er geen echt geheim om rijk te worden aan hulpbronnen, aangezien elk kind inmiddels weet dat de hoeveelheid waardevolle mineralen op deze planeet beperkt is. Het is ook bekend dat landen als India, China en Rusland een enorme vraag naar grondstoffen hebben. Niet alleen fossiele brandstoffen zoals kolen, gas en olie zijn in grote hoeveelheden nodig, maar ook allerlei metalen:

Zelfs landbouwproducten zijn felbegeerde grondstoffen, denk maar aan biodiesel en brandstof-ethanol.

Investeren in grondstoffen is veilig en zeer winstgevend

Investeringen in de grondstoffenmarkt zijn over het algemeen veilig en zeer winstgevend. Dit maakt het een buitenstaander onder de investeringsopties. Het risico van beleggen in het verkeerde product is uiterst klein om te meten.

Het grootste risico is waarschijnlijk voor gewetenloze handelaren of zelfs fraudeurs, maar degenen die deelnemen aan grondstoffenfondsen van gerenommeerde banken hoeven zich geen zorgen te maken over hun geld.

Rijk worden aan hulpbronnen

Rijk worden met middelen is een van de oudste manieren om rijkdom te verwerven. Ook bij onze voorouders kregen degenen die grondstoffen konden leveren al snel een bijzondere status. En in de Middeleeuwen zorgde de handel in grondstoffen met zout en peper zelfs voor hele dynastieën!

Goederen als investering: waar moet je op letten?