Rijk worden met beleggen en handelen, het is mogelijk!

Rijk worden door te beleggen of te handelen is alleen mogelijk als je echt de moeite neemt om jezelf financieel te ontwikkelen. Investeer eerst in jezelf. Hoe meer u investeert in uw ontwikkeling, hoe groter de kans dat u een goed inkomen en succes op de aandelenmarkt krijgt. Met een sterke financiële basis en ervaring kun je zeker in korte tijd heel rijk worden. Alleen de praktijk leert dat dit alleen mogelijk is voor een kleine groep mensen. Waarom is het zo?

Veel succes op de kermis

Er is veel onderzoek gedaan naar succesvolle investeerders. Het blijkt dat het niet zozeer de methode of de markt is die deze mensen succesvol maakt. Het verwijst voornamelijk naar
persoonlijke competenties
die deze investeerders hebben. Bovendien hadden ze vaak nog een lange weg te gaan voordat ze structureel een groot inkomen konden genereren. Als het gemakkelijk was om rijk te worden met beleggen, zouden veel mensen niet meer werken. Niet iedereen is bereid tijd of moeite te steken in het zien van beleggen als een echt beroep. Mensen investeren vaak liever hun geld dan in hun kennis en ontwikkeling. En dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom zo weinig beleggers echt succesvol zijn. Maar het biedt kansen voor mensen die serieus rijk willen worden. Die bereid zijn het noodzakelijke proces te doorlopen dat elke grote belegger of handelaar heeft moeten doorlopen. Men moet doorgaan waar anderen falen.

Neem beleggen en handelen serieus

Er zijn veel boeken en artikelen geschreven over beleggen. Ze hebben over het algemeen betrekking op twee aspecten van beleggen. Het eerste aspect heeft betrekking op informatie zoals financiële producten, fundamentele analyse of technische analyse. Het tweede aspect gaat over het bereiken van betere beleggersprestaties. Zo krijg je 10 tips voor een beter rendement, veelgemaakte fouten of een geheel nieuwe methodiek. Beide soorten boeken zijn belangrijk. Als belegger is het belangrijk dat je voldoende voorkennis hebt en leert van de “meesters”. Veel van deze boeken geven u een voorsprong op andere beleggers. Boeken zijn essentieel voor je ontwikkeling. Maar je moet ook kritisch durven zijn. Durf je eigen visie te ontwikkelen en doe je eigen onderzoek. Het onderzoeken van prijzen, bedrijven en markten is erg belangrijk. Op belangrijke momenten moet je beslissingen nemen, er zijn geen beursgoeroes of advies om je te vertellen wat je moet doen.
U betaalt de prijs voor de keuzes die u maakt!
Maak dus zeker je keuze.

Kennis van aandelenmarkt en handel

Voor het beleggen is kennis vereist. Kennis doe je op twee verschillende manieren op. Eerst moet je wat gericht onderzoek doen. Er zijn talloze financiële producten, allemaal met verschillende voor- en nadelen. Als we het over opties hebben, moet je weten welke opties te duur zijn en welke goedkoop. Welke opties kunnen mijn aandelen het beste beschermen? Met andere woorden, welke delta komt overeen met mijn basiswaarde. Deze kennis zorgt meteen voor je eerste terugkeer! U bespaart veel geld door weloverwogen keuzes te maken. Veel beleggers hebben deze kennis niet en lopen onnodig veel geld mis, terwijl ze goed zicht hebben op bijvoorbeeld prijsontwikkelingen. Als belegger kun je nooit alles weten, dus probeer gefocust te blijven. Het kost veel energie en tijd voordat je echt begrijpt hoe opties werken of bijvoorbeeld bekend bent met de kenmerken van AEX. Als je voldoende basiskennis hebt, komen we bij het tweede belangrijke aspect van kennis, namelijk; kennis door ervaring.

Kennis door ervaring

Je kunt stapels boeken lezen over beleggen, maar op de aandelenmarkt wordt echt geld verdiend. Ervaring is enorm belangrijk. Eerst leer je jezelf kennen. En dat kan soms een zware beproeving zijn. Geld verdienen of verliezen op de beurs: het doet iets met je. Het is maar net wat het met je doet en hoe je ermee omgaat. Welke stappen onderneemt u als blijkt dat uw vermogen is gehalveerd? Zie je dit als een geldles en verander je je gedrag of neem je nog meer risico om de verliezen te compenseren?

Je verliest alleen als je niet leert van je fouten. Iedereen verliest, de een meer dan de ander. Er is een lerende houding ten opzichte van verkeerde investeringsbeslissingen. Want de bekende slogan op de beurs is:
soms leer je en soms verdien je.

Wat voor type belegger of handelaar bent u?

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar bijvoorbeeld
daghandelaren
er zijn vaak mensen die absoluut niet van risico’s houden. Dus trekken ze hun kapitaal terug van de aandelenmarkt voordat deze sluit om nachtelijke posities te vermijden. U kunt een test doen om erachter te komen welk type belegger u bent
beleggersprofiel
Er achter komen. Dan weet je of je speculatief of risicomijdend bent. In de praktijk zie je echter vaak dat beleggers andere keuzes maken en totaal niet risicomijdend of speculatief zijn. Kortom, de kermis is de beste leermeester en laat zien wie je bent. Wees eerlijk tegen jezelf. Als u angstig euro’s telt bij elke prijsbeweging van ’s morgens vroeg naar’ s avonds, moet u zich afvragen of u niet te speculatief bent. Zorg ervoor dat u posities inneemt die u in staat stellen om te ontspannen en kalm te blijven. Zorg goed voor jezelf en je kapitaal. Het is gemakkelijker om de markten te betreden dan om ze te verlaten. Neem dus elke transactie serieus. Evalueer transacties en stel een plan B op als de zaken niet gaan zoals u had verwacht.

De gouden combinatie: kennis en ervaring

Sterker nog, je kunt nu echt geld verdienen. Je hebt de juiste ervaring opgedaan om te weten hoe je de markten moet bedienen. Je wordt gedreven door de markten, maar je bent geen speeltje. Op basis van deze ervaring heb je strategieën ontwikkeld en getest. De methode die u gebruikt, zorgt ervoor dat u met vertrouwen en gemoedsrust kunt beleggen. Je weet risico’s te verkleinen en zorgt ervoor dat je in elke situatie je portefeuille zo goed mogelijk afstemt op de marktomstandigheden. Het vertrouwen dat u ontwikkelt, stelt u in staat om tegen het sentiment in te handelen en kansen te grijpen die de massa mist. Uw bankrekening weerspiegelt de kennis en ervaring die u ten volle hebt benut.

genieten van

Je moet met passie investeren of je moet het uitbesteden. Probeer te genieten van het proces en leer elke dag iets bij!€