Rijk door erfenis: wat te doen als u veel geld kreeg als erfenis?

Rijk worden door erfenis is voor velen een droom die uitkomt. Maar veel geld erven kan je leven op zijn kop zetten omdat het je verrast. Je bent gewend om te gaan werken om de eindjes aan elkaar te knopen, en ineens heb je zoveel geld geërfd dat je met pensioen kunt gaan. Hoe ga je ermee om en wat doe je met al dat geld? Uw vermogen toevertrouwen aan een professionele vermogensbeheerder kan de oplossing zijn. Met de optie van private banking draagt ​​u de verantwoordelijkheid voor uw vermogen over aan een financieel professional en kunt u tegelijkertijd onbezorgd genieten van het vermogen dat u heeft geërfd. Zo wordt uw vermogen professioneel beheerd door een vermogensbeheerder zodat u een aantrekkelijk rendement op uw nalatenschap kunt behalen. Wat kunt u doen als u rijk bent geworden met een forse erfenis?

Rijk worden door erfenis

Wat voor de een normaal is, is voor de ander bijzonder. Hetzelfde is met
rijkdom
: Sommigen zijn er van kinds af aan mee opgegroeid, terwijl voor anderen rijkdom een ​​ongemakkelijke situatie kan zijn. In dat laatste geval kunnen er mensen zijn die plots in aanraking komen met een grote erfenis. Ze zijn hun hele leven gewend geweest om de eindjes aan elkaar te knopen, en nu erven ze zoveel geld dat het hun leven op zijn kop zet.

Veel geld in de erfenis: wat nu?

Waarschijnlijk droomt het grootste deel van de bevolking ervan veel geld te erven. Misschien hebben je ouders een onverwacht hoge spaarrekening die jij verdient? Of misschien heeft die suikeroom die altijd zo aardig tegen je was je zijn hele erfenis gegeven? Voor sommigen wordt het meer dan een droom: het wordt een verrassing die hun leven zal veranderen. Omdat je hele “mindset” kan veranderen als je veel geld hebt. Want waarom zou je gaan werken als je niet rond hoeft te komen? Lui
met pensioen gaan
is het niet veel leuker? En wie weet wil je in een mooi huis wonen of de wereld rondreizen?

Verspil uw erfenis niet

Als u veel geld erft, is het belangrijk om een ​​paar dingen te begrijpen. Op het eerste gezicht zal je leven materieel gemakkelijker worden, je hebt immers vertrouwen in jezelf
financiële onafhankelijkheid
. Op emotioneel niveau zijn er veel nieuwe dingen om naar te kijken. Je bent nu verantwoordelijk voor een
geweldige kracht
die u op de meest efficiënte manier moet beheren. Een erfenis volledig verkwisten door geld uit ramen en deuren te gooien is blijkbaar uit den boze.

Tip: Blijf jezelf

Begrijp dat grote
geluk
een persoon kan alleen veranderen vanwege de macht die geld met zich meebrengt. Als je zoveel dingen met je geld kunt kopen, kun je je laten misleiden door de ideeën die eruit voortkomen. Niet alles is te koop, en dat is een van de eerste dingen om op te letten. Geniet van de voordelen die uw geld u kan opleveren, maar pas op voor de nadelen die het met zich mee kan brengen. Trap niet in de val van pretentie en decadentie en wees jezelf.
Wees eerlijk tegen jezelf
is nog meer een kunst als je veel kapitaal hebt. Verander je levensstijl niet te veel, want het vergroot de kans dat jij ook verandert.

geld verstrekken

Neem eerst even de tijd om afstand te nemen van het geluk dat je is overkomen. Maak een lijst van dingen die je zeker met je geld wilt doen. Uw geld op een spaarrekening houden voor uzelf, uw partner, uw ouders en uw kinderen zodat niemand het nu en in de toekomst misloopt: dat is een goed en eerlijk uitgangspunt. Profiteer van opties zoals:
levensverzekering
, lijfrenten en veilige beleggingen zoals onroerend goed. Als je denkt dat je boterham gebakken is, inventariseer dan wat er over is van je eigen vermogen.

Vermogensbeheer: een private bank

Professioneel beheer

Wat overblijft van je kapitaal kan je een plek geven in de context”
Vermogensbeheer
“of”
prive bank
Sommige banken bieden u de mogelijkheid om uw vermogen toe te vertrouwen aan een professionele vermogensbeheerder. Vermogensbeheerders zijn financiële specialisten die gewend zijn om met grote kapitalen om te gaan en een aangename rente te verdienen.

Vreedzaam met pensioen gaan

Tegelijkertijd houden ze rekening met alle fiscale wetgeving en doen ze voorstellen voor meerwaarden en successierechten. Deze mogelijkheid om uw geld te beheren via private banking is een goede manier om zorgeloos van uw kapitaal te genieten, terwijl u de stress en verantwoordelijkheid van uw beleggingsportefeuille in handen van een professional laat.
financieel specialist
.

Lees verder