Rentelening als verlengbare lening met lage maandelijkse kosten

Een rentelening is een flexibele manier van lenen. Het is geld lenen zonder het terug te betalen. Hierdoor blijven de maandelijkse kosten laag. Het heeft veel overeenkomsten met doorlopend krediet. Geld lenen is snel en flexibel. Bij een lening met rente ben je niet meteen verplicht om de lening elke maand terug te betalen, maar dat mag wel. Als je weer genoeg inkomen hebt, kun je later alles netjes afbetalen.

Een rentelening afsluiten

Een rentelening is een aflossingsvrije lening, het is geld lenen zonder directe aflossing

Iedere inwoner van Nederland tussen 18 en 65 jaar met een vast inkomen kan een rentelening aanvragen. Deze lening is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een doorlopend krediet. Je spreekt een kredietlimiet af met de bank, maar in tegenstelling tot een doorlopend krediet ben je niet verplicht om tot het afgesproken bedrag terug te betalen. Er wordt in ieder geval rente betaald. Aflossen vindt plaats wanneer dit financieel gunstig voor u is. Het is gebruikelijk om vooraf af te spreken hoe lang u niet wilt terugbetalen. Er wordt uitgegaan van een aflossingsvrije periode van vijf jaar. Zodra deze periode voorbij is, kunt u bij de kredietverstrekker navragen of de aflossingsvrije periode verder kan worden verlengd, of dat u gaat aflossen.

Rentekrediet is een flexibel doorlopend krediet

Hierdoor is rentekrediet het beste te vergelijken met doorlopend krediet. In beide gevallen is er sprake van een variabele rente en kredietlimiet. Het verschil zit in de aflossingsvrije periode. Gedurende deze periode zijn de maandelijkse kosten van een rentelening veel lager dan bij de meeste andere soorten leningen, wat deze lening betaalbaar maakt. Renteleningen worden vooral gekozen door mensen die tijdelijk andere grote uitgaven hebben en die de maandlasten liever verlagen. Deze lening is ook geschikt voor mensen die bezig zijn met een grote reparatie of bijvoorbeeld gaan trouwen. Vaak weten jongere mensen dat ze straks meer inkomen en minder eenmalige uitgaven hebben. Iedereen met een vast inkomen uit werk tot 65 jaar kan extra geld lenen.

Aflossing rente lening

U kunt echter boetevrij terugbetalen. Mocht u onverhoopt een oplossing hebben, dan ligt restitutie voor de hand. Mocht u weer geld nodig hebben, dan kunt u dit eenvoudig van uw rekening afhalen. Automatisch overboeken naar uw lening of andersom van uw lening naar uw betaalrekening is ook toegestaan. Zo heb je bijna altijd extra geld. Dit type lening wordt bijvoorbeeld aangeboden door Santander Nederland, maar er zijn nog meer aanbieders online die u een passend aanbod kunnen bieden.

Een rentelening is een lening met lage maandlasten

Deze lening zorgt voor de laagste maandlasten tijdens de aflossingsvrije periode. Rente lening voordelen en nadelen in het kort:

Rente lening voordelen en nadelen in het kort:

Voordelen van renteleningen: Nadelen van rentekrediet:
je hebt lage maandlasten omdat je niet hoeft terug te betalen variabele rente
geld is altijd bij de hand zonder terugbetaling kan de looptijd lang zijn
rentetarieven kunnen dalen rente kan toenemen
het is flexibel lenen
u kunt terugbetalen wanneer u maar wilt
het is een boetevrije terugbetaling
u betaalt alleen rente over de afgesloten lening

Slot

Iedereen kan wel eens wat extra geld gebruiken. Sommige leningen zijn duur. Denk bijvoorbeeld aan rood staan ​​op uw betaalrekening. Een rentelening zorgt voor lage maandlasten in de periode dat u niet terugbetaalt. Hierdoor is deze lening voor veel mensen beschikbaar. De bank beoordeelt uw situatie en doet u vervolgens een passend aanbod. Het is altijd een goed idee om meerdere offertes bij banken aan te vragen.

Lees verder