Rente op zichtrekening

Het is mogelijk om rente te ontvangen op de zichtrekening. Bij de meeste banken ontvangt u geen rente op uw betaalrekening. U moet betalen voor uw bankrekening als u een roodstand heeft. Gelukkig zijn er banken zoals SNS banka. Het betaalt nog steeds rente op uw betaalrekening, de beslagspaarrekening. ASN banka betaalt ook rente over de betaalrekening.

Spaarrente op de betaalrekening als rentevergoeding

Kies een betaalrekening met een hoge spaarrente en, indien mogelijk, geen spaarrente van nul, want dan kun je beter kiezen voor een aparte spaarrekening of spaardeposito. Als de rente op de betaalrekening laag is, heeft het geen zin om een ​​nieuwe betaalrekening te openen. Als u al een betaalrekening bij de bank heeft, compenseert dit gedeeltelijk de kosten van het betaalpakket.

Betaal met een betaalrekening in plaats van rente op een betaalrekening

Banken klagen over het controleren van rekeningen. Ze zouden veel geld kosten en te weinig opleveren. Ook hiervoor hebben banken een oplossing bedacht. U betaalt uw kaart gewoon jaarlijks of driemaandelijks, betaalt voor enveloppen, voor afschriften, voor het openen van een zichtrekening.

Klanten en banken

Het is eigenlijk heel vreemd. Elke ondernemer zal toch proberen een klant te behouden en kijken of ze die klant meer kunnen bieden. Alleen kijken naar het rendement op een betaalrekening lijkt erg kortzichtig, de persoon die betaalt, woont immers ook ergens en koopt nieuwe goederen. Een slimme bank kan er ook nieuwe financiële producten aan koppelen. Iemand die een huis koopt, sluit vaak een hypotheek af, maar ook iemand die een auto koopt kan vaak een passend bod laten doen. En ook vele andere voorbeelden.

Banken en bruiloften

Nu kunnen veel banken wedden dat klanten loyaal zullen blijven aan hun bank. Maar ook dat lijkt een misrekening te zijn. De rekening wordt elders via internet geopend. Dat is vaak nog het geval voor banken die niet de last van een enorm kantorennetwerk dragen, maar via internet eenvoudig maatwerkproducten kunnen aanbieden. Het is dus logischer om klanten te sussen en hen een betaalrekening aan te rekenen. Ook leuk voor de klant. Hij hoeft niet altijd op een spaarrekening te storten en hij hoeft ook niets te doen. De praktijk leert dat als de klant bereid is op te geven, de bank vaak een langdurig tevreden klant heeft.

SNS Bank met rente van de betaalrekening

SNS banka betaalt 0,4% rekening-courantrente. U betaalt de kosten van een betaalrekening, maar als u er al een had, is dat geen probleem. Dit is inclusief twee persoonlijke wereldpassen en een online SNS-kasboek. Bovendien kunt u met automatisch opslaan instellen hoe vaak en hoeveel u wilt besparen.

ASN banka met rente op betaalrekening

ASN banka vergoedt ook rente over een positief saldo op de lopende rekening. Deze leningrente is 0,03%. De betaalrekening kost in 2020 1,65 euro per maand. ASN banka is een complete bank waar u duurzaam kunt betalen, sparen en beleggen. Online zaken doen is eenvoudig, maar u kunt natuurlijk ook de app gebruiken en betalen via uw smartphone.

Spaarrekening openen via internet

Het openen van een spaarrekening via internet is snel en gratis. Een goed voorbeeld is het sparen bij NIBC Direct: een spaarrekening kan in korte tijd worden geopend.

Lees verder