Renoveer en verkoop het huis met winst

Het loont de moeite om uw huis professioneel te laten renoveren voordat u het verkoopt. Dit betekent een waardestijging en vaak een snelle verkoop. Maar wat is de beste manier om uw huis te renoveren om het met winst te verkopen, wat te doen en wat niet? Een huis dat er vervallen uitziet, verkoopt niet goed en kan een professionele renovatie of een goede verflaag gebruiken. Het belangrijkste voordeel is dat als het professioneel wordt gedaan, u uw eigendom veel sneller en winstgevender kunt verkopen. Een makelaar kan ter plekke advies geven omdat hij weet waar kopers naar op zoek zijn. Een dakraam geeft bijvoorbeeld veel ruimte en voegt ook meteen waarde toe. Natuurlijk kunt u uw huis ook goedkoop als reparatiewoning aan iemand anders verkopen.

Snel je huis verkopen

Verkoop geen volledig verwaarloosd huis, handel de renovatie professioneel af

In veel gevallen moet het huis verkocht worden en dat betekent dat een huis dat er verwaarloosd en slecht onderhouden uitziet, slecht verkoopt. Het enige wat je dan kunt doen is de verkoopprijs van het huis verlagen, maar er is nog een andere optie: de essentie van het huis herschikken. Dan krijg je er een betere prijs voor en de investering loont. Voorbij zijn de dagen dat het bakken van een appeltaart hielp om je huis te verkopen.

Ik verkoop een comfortabel huis

Wil je een verwaarloosd huis snel verkopen, bied het dan aan als doe-het-zelf huis. De koper maakt een inschatting van de verbouwingskosten en komt vervolgens met u de prijs overeen. Een handig huisje verbouwen helpt niet, er is meer voor nodig.

Wat ben je van plan te renoveren in je huis?

In veel gevallen ziet de bewoner van het huis niet zo goed wat er aan het huis verbeterd kan worden. Je woont er al een tijdje en je bent gewend aan allerlei mankementen en ongemakken, daar heb je weinig last van. Een koper die zo goedkoop mogelijk een mooi huis wil kopen kijkt met heel andere ogen naar het huis. Hij ziet vaak de kleinste dingen die hem doen denken: ach. Maar zelfs deze kleine dingen kunnen ertoe leiden dat de verkoop niet doorgaat, of dat de verkoopprijs veel lager is dan u had bedoeld. De truc is dus om naar je huis te kijken alsof je het niet bezit. Een makelaar, maar ook goede vrienden kunnen voor veel ideeën zorgen. Veel televisieprogramma’s staan ​​er vol mee.

Weeg kosten en baten af, zorg dat de woning in waarde stijgt en maak daarmee winst

Wanneer u een investering in uw huis doet om met winst te verkopen, moet u de bijbehorende kosten afwegen tegen de verwachte voordelen. Niet elke investering betaalt zich direct terug en veel investeringen werpen 60% op. Sommige investeringen voegen veel waarde toe en zijn investeringen in uw woning die zeer noodzakelijk zijn en niet direct met smaak te maken hebben. Als je een nieuwe keuken nodig hebt, kies dan voor een neutrale keuken, want negen van de tien keer zal een potentiële koper de keuken niet mooi vinden, zeker niet als deze zichtbaar lelijk is.

Laat een makelaar komen en dan een klusjesman

Haal een goede makelaar in de buurt die een goed netwerk heeft, de huizenmarkt kent en goed verkoopt. Vraag die makelaar om een ​​takenlijst voor je te maken. Voeg de geschatte prijs toe en creëer het grote geheel. Het hoeft geen uitgebreid taxatierapport voor uw woning te zijn, het komt pas als de woning wordt verbouwd. Controleer bij verkoop altijd of een upgrade ook een betere prijs oplevert. Houd er ook rekening mee dat een koper die een hypotheek moet afsluiten makkelijker een hogere hypotheek kan krijgen op een goed onderhouden woning dan op een slecht onderhouden woning. Dit alleen al kan de verkoopprijs van uw huis verhogen. Ook verbouwen kost altijd veel tijd en zorgt voor rommel, dingen die niet iedereen verwacht en dingen die meestal veel tijd kosten. Als je deze tijd neemt en de juiste keuze maakt, is het snel terugverdiend. Denk ook aan alle machtigingen. Het aanvragen en verkrijgen van een vergunning kost veel tijd. Als deze toestemming al is verkregen, hoeft de koper deze tijd niet te investeren.

Repareer kleine dingen, zorg voor een goede afwerking. De waardestijging zit hem in de details en goede afwerking

Natuurlijk repareer je of laat je de kleine dingen toch repareren. Stel je voor hoeveel mooier de foto’s op de site van Funda eruit zullen zien als het interieur geschilderd is, losse plinten geplakt zijn, geen los behang of tapijt. Maak dingen goed schoon voordat u foto’s maakt. Een rommelig huis verkoopt zichzelf niet. Zorg ook dat de kamers niet overvol zijn en zorg voor goede verlichting. Deze kleine dingen hebben ook geld nodig, maar veel minder dan reparaties. Als er geen geld is voor de noodzakelijke reparaties, doe dan in ieder geval de kleinere dingen zelf en vergeet de tuin niet. Als renovatie geen optie is, verbeter dan het huis zoveel mogelijk voordat u foto’s maakt en voordat u het huis verkoopt. Een beetje investeren in verkoop, zoals een dakkapel of schilderij, kan je veel geld besparen.

Niet iedereen is een doe-het-zelver, en dan komt een professionele schilder goed van pas

Uw woning krijgt meerwaarde als het werk vakkundig wordt gedaan en de afwerking mooi is. Een professional kost misschien iets meer, maar het komt de verkoopopbrengst ten goede. Plus, met het verlaagde btw-tarief zal de prijs niet al te slecht zijn. Doe het dan.

Opknappen is verkopen met winst

Woningen verkopen in minder tijd, maar de verkoop gaat nog sneller met een professionele restauratie en renovatie van uw woning. Een aantrekkelijke woning betekent een snelle verkoop en een winstgevende verkoop.

Lees verder