Renovatielening bij MoneYou: snel online opgemaakt

U zoekt een manier om uw woningrenovatie te financieren. Dan kan een renovatielening van MoneYou een goede oplossing zijn. Een groot voordeel is dat je snel online een verbouwingslening kunt aanvragen, en als de aanvraag wordt goedgekeurd staat het geld binnen twee dagen op je rekening, zodat je snel met de verbouwing kunt beginnen. Ook flexwerkers kunnen hier terecht.

Online geld lenen voor reparaties

MoneYou is van ABN AMRO

MoneYou is een volledige dochteronderneming van ABN AMRO en is gevestigd in Amsterdam. Hier kunt u sparen, een hypotheek afsluiten, maar ook uw reparaties financieren. Uiteraard gebeurt alles online, zodat de lening snel vanuit huis kan worden afgehandeld.

Wat is een renovatielening?

Een verbouwingslening is een variant van een onderhandse lening waarbij de bestemming van het geld vastligt: ​​het geld wordt gebruikt door de eigenaar van uw eigen woning, dat wil zeggen de woning waarin u woont en die (mede) ) eigendom van de eigenaar. De renovatielening is niet bedoeld voor renovatie of verbouwing van een huurwoning.

Termijn- en rentelening voor renovatie MoneYou

U kunt minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000 lenen voor renovatie. De looptijd en aflossingsperiode van de lening is van 10 tot 15 jaar. Kiezen voor een langere looptijd betekent profiteren van lage rentetarieven en lagere maandlasten. Dit betekent niet dat u per se 15 jaar aan de lening gebonden bent, u kunt namelijk tijdens de looptijd extra aflossen en zo de aflossingstermijn van de lening zelf verkorten.

Renovatie lening rente

Als u een lening aanvraagt ​​is de rente uiteraard een momentopname, op 9 augustus 2020 is de rente voor een looptijd van 180 maanden (15 jaar) 5,5%. Daarom staan ​​de rente en looptijd van de lening vast. Zo weet je ook je maandlasten. Als de bedragen eenmaal zijn afgelost, kunt u het geld niet meer opnemen, zoals bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet wel kan. Overigens biedt de bank ook een doorlopend krediet aan, maar het is een krediet met andere voorwaarden. Zo is bij het verlengen van een lening de rente variabel en staat de looptijd van de lening niet vast. Bij een doorlopend krediet is het ook niet duidelijk waar je het geld aan uitgeeft, maar dat is bij een renovatielening wel het geval.

Wie kan een renovatielening aanvragen?

Iedereen tussen 21 en 59 jaar kan een renovatielening aanvragen en zo zijn woning verbouwen. Ook personen met een tijdelijk contract worden toegelaten.

Is de renovatielening rente aftrekbaar?

Ja, de rente die u betaalt om de verbouwing van een eigen woning te financieren, valt onder hypotheekrente en is dus fiscaal aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting en voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

Hoe een renovatielening aanvragen?

U kunt online een renovatielening aanvragen. Doe een aanvraag voor een bepaald bedrag met een geselecteerde looptijd en je krijgt het aanbod te zien. Als u het aanbod accepteert, wordt u gevraagd om persoonlijke gegevens en kunt u de gevraagde documenten uploaden. De applicatie is eigenlijk zelfverklarend online. MoneYou voert vervolgens (automatische) evaluatie intern uit. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u snel van het geleende bedrag af. Over het algemeen accepteert MoneYou twee werkdagen. Kom je er dan nog niet uit of heb je vragen, dan kun je altijd contact opnemen met de MoneYou Klantenservice.€