Relatieproblemen door geld? De oplossing!

Er zijn tegenwoordig meer mensen gescheiden dan ooit tevoren. Je gaat niet zomaar uit elkaar. Er is altijd wel een motief of reden om uit elkaar te gaan. Geldproblemen zijn een veelvoorkomende reden voor echtscheiding. Kleine veranderingen kunnen een lange weg gaan. Dit is wat je moet doen!

Traditionele familie

Het traditionele beeld van een gelukkig gezin bestaat uit een man, vrouw en kinderen. De man werkt elke dag hard omdat hongerige monden gevoed moeten worden. Honger kan natuurlijk alleen worden gestild met lekker eten, en in een traditioneel gezin zorgt de vrouw daarvoor. Het vrouwtje doet moeite en maakt zorgvuldig schoon, waarna ze, naast de zorg voor haar kroost, moet zorgen voor goed voedsel dat ze lekker vindt. Geen slappe bite, maar een lekker gerecht met genoeg vlees. Deze voedingsmiddelen komen natuurlijk niet vanzelf in huis. Overdag moet mijn vrouw efficiënt en liefst zo goedkoop mogelijk boodschappen doen.

’s Avonds na het afwassen lekker op de bank met een kop koffie en iets lekkers. Als de werkweek voorbij is, kun je proosten op een speciale borrel, want het weekend is familietijd en extra tijd voor elkaar. Werk op zaterdag in de tuin of bezoek vrienden. Op zondag eerst naar de kerk en dan op bezoek bij de schoonouders of een lekkere stevige boswandeling. Een gelukkig gezin met niets aan de hand!

God, dat waren de dagen.
Ze wisten precies waar je mee te maken had. Iedereen had zijn eigen rol in het gezinshuishouden. Mensen leefden in harmonie met elkaar en praatten niet te veel en niet te weinig met elkaar. Er kwamen nooit echt ruzies omdat de vrouw ervoor zorgde dat ze zich inhield. Ze leerde terughoudend zijn tegenover haar man, maar terugdeinzen wanneer ze vond dat het nodig was.

Emancipatie!

In de loop der jaren is er veel veranderd in het traditionele model van mannelijke en vrouwelijke rollen in het gezin. Ook buiten het gezin stond de tijd niet stil! Op de werkvloer werd de kloof tussen mannen en vrouwen verkleind. Vrouwen kregen de kans om steeds hoger onderwijs te volgen, zodat ze ook hogere functies konden bekleden. Deze functies vroegen meer van de vrouw dan ze voorheen gewend was. Ze moest plotseling de leiding hebben, een taak en kwaliteit die voorheen alleen voor mannen was weggelegd. De vrouw werd langzaam maar zeker assertiever en trad niet meer op de achtergrond. Als werkend mens had ze ook wat te zeggen in de grote wereld van slecht werkende mensen!

Hou op!

Voordat we te ver ingaan op het verhaal, gaan we terug naar onze traditionele familie. De vrouw hier is nog steeds bezig met aardappels schillen en de was strijken met haar nieuwste aanwinst: een stoomstrijkijzer! De emancipatie van vrouwen in het bedrijfsleven gebeurde natuurlijk niet achter elkaar. Deze verandering is in de loop der jaren geleidelijk “geïntroduceerd”, en het wordt steeds gebruikelijker dat een vrouw de “baas” is. Daar is toch niets geks aan?!

Huis

Ook thuis zijn er dingen veranderd. Nu zijn zowel de vrouw als de man druk bezig met het betalen van de rekeningen, die steeds groter worden. Vrouwen die pas bevallen zijn, werken in het begin vaak nog parttime om voor het kind te zorgen, maar zodra ze oud genoeg zijn pakt ze haar koffers en staat ze weer op.
fulltime verkeer
op weg naar uw comfortabele gasgeveerde bureaustoel.

Stroom

Man en vrouw werken betekent ook elke dag meer inkomen. Waar laat je al dat geld? Het traditionele gezinsleven zou kiezen voor een gezamenlijke rekening. Voor de werkende echtgenoot wordt het salaris op één rekening gestort, die alle kosten van het gezin betaalt. Voedsel, verzekering, kleding. Alles wordt gedeclareerd van de rekening van de meester. Dit gaf hem wat “macht” in de familie. De vrouw hier is financieel afhankelijk van hem. Ze krijgt financiële zekerheid en neemt in ruil daarvoor huishoudelijke taken op zich.

Beide geslachten waren blij met de gang van zaken, en geen van beiden klaagde over het geld.
Iedereen had zijn eigen taak.

Geld geld geld

Nu de vrouw ook in het gezin werkt, ontstond er wrijving in de gezamenlijke rekening. Madame pakte het aan en ging in haar vrije tijd winkelen, maar de eigenaresse van het huis zag ook ruimere mogelijkheden. Nieuwe sportvelgen werden ineens een noodzaak! Uiteraard werd dit geld gretig van de gezamenlijke rekening afgeschreven. Aan het einde van de maand was al het geld dat ik had verdiend ineens heel weinig meer over! Je limiet is bereikt, staat op het pincodescherm en geen enkele partner weet waarom. Er is wrijving en ruzie. Wie heeft wat uitgegeven? Waar is al het geld? De gebruikte argumenten zijn:

Geldzorgen!

Niemand heeft baat bij onbewuste, onbewuste geldzorgen. Dit kan stress veroorzaken en zet ook de relatie onder druk. Als het een keer gebeurt, kan het op de normale manier worden besproken en opgelost. Hoe los je het op?

Het escaleert vaak en je komt er niet uit. Daarna is een vastberaden aanpak nodig om geldzorgen te stoppen. De beste aanpak is om een ​​deel van alle inkomsten pro rata op één gezamenlijke rekening te splitsen. Dit betekent dat elke persoon een bepaald percentage van zijn inkomen op één rekening stort. U kunt er ook voor kiezen om beide gelijke bedragen op één rekening te storten. Iedereen laat de rest van het inkomen op zijn persoonlijke rekening staan.

Gedeelde accounts

Met zo’n gezamenlijke rekening kom je nooit in de problemen met geld. Bepaal vooraf wat er via de gezamenlijke rekening wordt betaald. Als de koelkast op een dag kapot gaat, moet je het geld hebben om het te repareren. Dit kan met een gedeeld account. U kunt ook boodschappen betalen vanaf een gezamenlijke rekening. Iedereen heeft zijn deel en het geeft veel rust in sommige relaties! Luxe goederen en goederen voor persoonlijk gebruik kunnen betaald worden met uw persoonlijke rekening.

Conclusie

Het traditionele gezin werd voor altijd verbannen door de groeiende emancipatie van vrouwen in het bedrijfsleven. In sommige gezinnen heeft deze emancipatie invloed gehad op het uitgavenpatroon en de verantwoordelijkheden jegens de aandelenmarkt. Door verwarring kunnen wrijvings-, huwelijks- en relatieproblemen ontstaan. Vaak komt het maar op één ding neer: geld!

In dergelijke situaties, of om daarop te anticiperen, opent u best één gezamenlijke rekening waarop iedereen bijdraagt. Daarnaast is het verstandig om een ​​persoonlijke rekening aan te houden waar je de rest van je inkomen op stort.

Het is een eenvoudige oplossing die u veel kopzorgen kan besparen.
Maak je geen zorgen en repareer het vandaag nog!