RegioBank en het depositogarantiestelsel

Regio Bank is onderdeel van de Volksbank. Hoe veilig is uw geld bij Regio Bank en wat betekent het depositogarantiestelsel voor u? Kunt u hier veilig blijven sparen en wat zijn de garanties voor uw geld en spaargeld? Wat gebeurt er met de lidmaatschapskaarten van SNS bank? Wat is uw bankgarantie bij deze bank? De Volksbank is in staatshanden door de nationalisatie van Regio Bank.

Regio Bank als onafhankelijke bank

Regio Bank is onderdeel van de Volksbank, waartoe ook SNS, BLG Wonen en ASN Bank behoren. Regiobank was een zelfstandige bank met een eigen bankvergunning, maar is in 2013 gefuseerd vanwege de slechte vastgoedportefeuille van SNS Reaal. Begin 2013 moest SNS Reaal met oplossingen komen:

Op 1 februari 2013 werd SNS Reaal genationaliseerd en kwamen verschillende banken onder de paraplu van de Nederlandse staat. Veiliger sparen is bijna onmogelijk, zou je denken.

Regiobank erkend als beste bank van Nederland

Regiobank doet het erg goed. Deze bank won de Customer Centric DNA Award 2017. Dit is een belangrijke publieksprijs voor klantgericht ondernemen in Nederland. Een belangrijke onderscheiding omdat deze bank na een onderzoek onder ruim 13.000 Nederlandse ingezetenen is verkozen tot meest klantgerichte bank. Voor al uw geldzaken kunt u eenvoudig terecht bij een onafhankelijke adviseur van RegioBank. Klanten waarderen deze klantgerichtheid.

Regio Bank en depositogarantiestelsel voor uw spaargeld

Hierdoor valt Regio Bank onder de bankvergunning van de Volksbank. Goed nieuws voor de spaarder. Uw geld valt onder het depositogarantiestelsel, waardoor u tot € 100.000 per rekeninghouder gegarandeerd bent in het geval Regio Bank failliet gaat. Als u ook transacties uitvoert met andere banken die deel uitmaken van de Volksbank, moet u er rekening mee houden dat al het geld onder dezelfde bankvergunning en bankgarantie valt. Hetzelfde geldt voor de ASN Bank. De ASN Bank is immers ook een goede bank, maar onderdeel van de Volksbank. Er is een garantie voor en/of factuur tot een maximum van 200.000 euro.

Sparen bij Regio Bank in 2020

Sparen en uw spaargeld in Regio banka zijn dus veilig tot een bepaald maximum bedrag, zowel zakelijk als privé. Met de nationalisatie van ABN AMRO was het al snel mogelijk om weer met eigen rekeningen te betalen. ABN AMRO heeft al een groot deel openbaar gemaakt en de Volksbank kan dat op termijn ook doen. Een alternatief zou kunnen zijn dat enkele individuele banken worden verkocht. Over uw beleggingen hoeft u zich geen zorgen te maken, deze vallen onder het beleggerscompensatiestelsel van De Nederlandsche Bank. Ook de verkoop van dit merk brengt de hypotheek bij Regio Bank niet in gevaar. De hypotheek is hoogstens in handen van een andere bank.

Conclusie, is sparen in Regio Bank veilig?

Ja, sparen bij Regio Bank is veilig tot 100.000 euro per rekeninghouder. Als deze bank wordt verkocht aan een buitenlandse bank, moet worden bepaald welke bankgarantie van toepassing is. De verkoop van de bank aan een buitenlandse partij zal waarschijnlijk niet zo snel gebeuren, maar de bank zal nog sneller worden genationaliseerd.€