Redding: haal de gierige uit je!

Je gaat om zeven uur ’s ochtends naar school om pas laat thuis te komen. Je bent erg moe en wilt niets weten van een bijbaantje. Of je woont al samen, maar kan niet altijd met elkaar opschieten. Toch heb je geld nodig om aan je behoeften te voldoen. Of je wilt gewoon sparen voor een aanstaande vakantie of je rijbewijs. Hier zijn enkele tips om u te helpen.

Aanbiedingen

Zo nu en dan hebben supermarkten of apotheken een aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan de ‘get 2, pay 1’ actie voor Nivea shampoo. Aarzel niet en sla meteen een voorraad in voor het hele jaar. Het is misschien meteen een grote kostenpost, maar het loont. Gemiddeld gebruikt een persoon 25 flessen shampoo per jaar. Als u de helft van dit bedrag gratis krijgt, kan dit oplopen tot € 50,00. Als u samenwoont, is dat gewoon € 100,-. Profiteer dus van deze aanbiedingen!

Pot met geld

Het is het einde van de dag en je hebt nog maar een paar kleine munten van € 0,10, € 0,20, € 0,50 of meer in je portemonnee. Doe deze munten aan het eind van de dag in een pot en bewaar deze enkele maanden. Uit persoonlijke ervaring blijkt dat er al snel €100,00 op de bank staat die je anders aan andere dingen zou hebben uitgegeven.

Kredietkaart

Volg dit advies alleen op als u zeker weet dat u uw pinpas kunt missen. Geef je pinpas aan een vriend of je ouders. Spreek met hen af ​​dat u de pas binnen een week of langer terugkrijgt. Het niet hebben van een pinpas is ook geen kostenpost. Een andere mogelijkheid is om de kaart te knippen en een nieuwe aan te vragen bij de bank. Het duurt altijd een paar dagen.

Dan nog een biertje

Gezellige avond met vrienden. U adviseert om niet te veel uit te geven. Helaas blijkt het allemaal zo leuk te zijn dat je geld blijft uitgeven. Voorkom dit door in eerste instantie minder vaak uit te gaan. Een avondje thuis op de bank is ook gezellig met vrienden. Een andere mogelijkheid is om een ​​rekening te openen bij de betreffende kroeg. Je vertelt de barman dat je wilt betalen als de rekening een bepaald bedrag overschrijdt. Zo drink je zorgeloos en weet je wanneer je je limiet hebt bereikt.

Accountregistratie

Als je wilt besparen, bedenk dan waarom je het doet en hoeveel geld je wilt besparen. Open een spaarrekening en zet er een vast bedrag op dat elke maand wordt gestort. U kunt bijvoorbeeld rente vastzetten van uw salaris, studiefinanciering, etc. Dit betekent dat u geen geld kunt ontvangen en dus ook niet kunt uitgeven.

Onnodige dingen verkopen

Als je zolder, kast of lades vol staan ​​met dingen die je niet gebruikt, nooit gebruikt of niet meer zult gebruiken, verkoop ze dan. Zoek een lokale rommelmarkt waar je artikelen verkoopt. Marktplaatsen of sociale media zijn ook goede plaatsen om artikelen te koop aan te bieden.

Telefoon kosten

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. De een is tevreden met de eenvoudigste versie, de ander wil er helemaal bij zijn. Het feit is dat de kosten van de telefoon soms 40 tot 50 euro bedragen. Deze kosten zijn voor x minuten bellen en x MB internet. Als je aan het einde van de maand genoeg gespreksminuten en internet over hebt, is een ander goedkoper abonnement wellicht beter. Je echte vrienden zullen tenslotte nog steeds praten en zien.

One-stop-shopping

Als je voor morgen elke dag na het werk even snel boodschappen doet en overmorgen weer boodschappen doet, kost het je een stuk meer dan wanneer je in één keer de hele week boodschappen doet. Grote verpakkingen zijn relatief goedkoper dan kleine verpakkingen. Shop dus voortaan een hele week of maand.

Kraanwater

Je sport of volgt een dieet en drinkt daarom graag water. Maar waarom koop je wekelijks flessenwater voor een paar euro? Koop of bewaar een flesje en giet er voortaan kraanwater in. Deze paar euro per week lopen al snel op tot 100,00 euro per jaar.

Bibliotheek

Voor de fervente lezers onder ons: Koop niet al je boeken! Voor een boek betaal je gemakkelijk 10 – 20 euro. In de bibliotheek kun je meestal een onbeperkt aantal boeken lenen voor een paar euro per jaar. Hetzelfde leesplezier voor tientallen euro’s minder.

kerstcadeau’s

Heel Nederland maakt zich op voor de kerstinkopen in december, liefst een paar dagen ervoor. Maar als je al weet wat je iedereen moet geven, pak het dan! Wacht niet tot december en de enorme prijsstijging.

verjaardagen

Het is de verjaardag van een goede vriend of een van je ouders wordt 50. Een groot feest dus en een groot mooi cadeau. Dat laatste hoeft niet per se duur te zijn. Vakantieveilingen bieden speciale en leuke aanbiedingen voor een fractie van de prijs. Een leuke fotosessie van drie uur + foto printen kost meestal rond de 20 – 30 euro. Voor nog geen 100 honderd euro kun je ook naar Praag of Parijs. Plezier hoeft niet duur te zijn!

Een auto maakt je lui en arm

Zo’n mooie auto. Je bent overal in een paar minuten en je bent lekker droog en warm. Maar tanken kost altijd 50-100 euro. Voorkom dit door vaker te fietsen. Het houdt je fit, schoner voor het milieu en beter voor je geld!

Sparen is ingewikkeld, maar bovenstaande tips helpen je op weg!€