Rabobank zit in de min: opties, kenmerken en voorwaarden

Stel dat u aan de kassa van een supermarkt wilt betalen en uw bankkaart zegt dat uw saldo te laag is. Om dit soort vervelende situaties te voorkomen, is het erg handig om met je pinpas in het rood te kunnen gaan. Rabobank biedt twee mogelijkheden om in het rood te staan: Rabo “Short Red Standing” en Rabo “Student Red Standing”. In het rood staan ​​is heel praktisch als je extra financiële ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld aan het einde van de maand. Als student kan te veel geld uitgeven vooral handig zijn als je extra geld nodig hebt om studiemateriaal zoals boeken, cursussen of een laptop te kopen. Aan dit soort rood staan ​​bij Rabobank zijn wel voorwaarden verbonden. Wat zijn de mogelijkheden en kenmerken van Rabo “Short Red Standing” en Rabo “Student Red Standing”?

Bijkomende kosten

Budget- en onkostenbeheer verloopt niet altijd soepel en georganiseerd. Soms wil je aan het einde van de maand extra uitgaven doen, maar dat is alles
evenwicht
is te laag in uw account. Je salaris wordt binnen een paar dagen gestort, maar zo lang kun je niet wachten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ​​dringende, onverwachte uitgave of de aankoop van iets waar u al lang op wacht. Op dit punt is het logisch om een ​​tijdje in het rood te gaan om die aankoop te doen.

Rode Rabobank: opties

Het probleem van een te laag saldo op het moment dat u belangrijke uitgaven wilt doen, kan de Rabobank oplossen. Rabobank biedt de mogelijkheid om rood staan ​​op twee manieren te ontvangen: zowel voor een reguliere betaalrekening als voor een studentenrekening. Het gaat over
Rabo “Korte Rode Vloer”
(extra tegoed op uw betaalrekening) en
Rabo “Student in het Rood”
(extra tegoed op de rekening van de student). Deze leningen zijn een manier
omzet krediet
.

Rabo “Korte Rode Vloer”

Extra financiële ruimte

Om extra geld tot uw beschikking te hebben als uw rekeningsaldo te laag is, dat is
Rabo “Korte Rode Vloer”
. Het is erg handig om extra financiële ruimte te hebben bij onverwachte of onverwachte uitgaven. U spreekt met de bank af hoe ver u in het rood mag gaan. Over het bedrag in het rood betaal je rente, die pas in rekening wordt gebracht als je het tegoed ook daadwerkelijk gebruikt. In ruil voor rente geeft de Rabobank u de mogelijkheid om te betalen en geld op te nemen als uw saldo te laag is.

Voorwaarden Rabo “Korte Rode Vloer”

Vanaf de kredietlimiet van 500 euro bij de Rabobank kun je met de Rabo “Short Red”-formule te veel uitgeven. In dat geval moet er 500 euro per maand op de betaalrekening staan. Als je met meer dan 500 euro in het rood wilt staan, moet je een maandinkomen hebben. Dat kan een salaris zijn, maar ook een toeslag of een pensioen. Dan is uw kredietlimiet maximaal het bedrag dat hoort bij het bedrag van dit inkomen.

Rente en kosten

De rente en kosten van leningen variëren afhankelijk van de hoogte van uw kredietlimiet en hoe lang u in het rood heeft gestaan. Staat u bijvoorbeeld binnen drie maanden met € 1.000 in het rood, dan betaalt u 9,9% rente en is uw JKP 12,1%. Bij omrekening moet u naast uw teruggave van de “rode” € 1.000 (totaal € 1.029) € 29 extra aan kosten en rente betalen. Houd er echter rekening mee dat dit een variabele rente is: de jaarlijks gehanteerde rente kan dus stijgen of dalen. Als dit het geval is, zal Rabobank u hiervan op de hoogte stellen.

.

Rabo “Student in het Rood”

Leermateriaal
Speciaal voor studenten is er een extra mogelijkheid om in het studentenaccount over te schakelen naar rood:
Rabo “Student in het Rood”

. Dit kan erg handig zijn als uw saldo te laag is voor dringende uitgaven. Zeker voor studenten die nog niet financieel sterk staan ​​en veel leermiddelen moeten aanschaffen zoals boeken, cursussen, misschien een laptop of iPad, etc… Dus de extra financiële draagkracht kan een goede zaak zijn.

Voorwaarden Rabo “Studenten Rood Staand”

Ten eerste moet je als student een Rabo studentenaccount (onderdeel van het Rabo studentenpakket) hebben om van deze kredietlimiet gebruik te kunnen maken. Ook moet u minimaal 18 jaar oud zijn en in Nederland wonen. 500 euro of 1.000 euro voor de kredietlimiet kan in de minnen. Verrassend genoeg kun je de kredietlimiet na je studie nog twee jaar aanhouden. Ook kun je na je studie stoppen met je “Student Rood Status” en direct overstappen naar een reguliere Rabo-betaalrekening. Door voor deze optie te kiezen, kunt u direct Rabo “Short Red Standing” aanvragen als u aan de voorwaarden voldoet.

Rente en kosten
Rabo’s “Student Red Status” rente en kosten bedragen 8,2% per jaar. Houd er rekening mee dat als u in het rood staat, er maandelijks 2% van dit bedrag moet worden bijgeteld. Als je 500 euro verliest, is dat bijvoorbeeld 10 euro. Dit geldt ook voor de variabele rente; als de rente verandert, krijgt u bericht van Rabobank.

.

Rabo heft de rode staat op
U kunt uw Rabo Rode Stand eenvoudig opzeggen op de Rabobank website door middel van de oranje balk “Opzeggen Rode Stand”. Nadat u bent ingelogd met uw Rabo scanner, dient u een formulier in te vullen. Voorwaarde is dat u op dat moment een positief saldo heeft. Na enkele weken wordt uw opzegging van de rode status verwerkt door het BKR Alle cijfers en bedragen in percentages en kosten zijn per juli 2020. Het wordt aanbevolen om altijd de actuele rentestatus en APR op de website van de bank te controleren of een lokaal bankkantoor te raadplegen.€