Rabobank, Rabobank heeft grote invloed in Nederland

Wat de Rabobank dekt, is waarschijnlijk meer dan je denkt. Rabobank is een oer-Hollandse bank die inmiddels over de hele wereld is vertakt. Anno 2020 is de impact nog steeds sterk. Bij Rabobank kun je heel veilig sparen. Als je kijkt naar de structuur van de Rabobank, dan zie je hoeveel de Rabobank in onze samenleving staat. Tot 2016 had elk Rabobankkantoor zelfs een eigen bankvergunning, maar nu niet meer.

Organisatiestructuur Rabobank

In 2020 zijn er in ons land ongeveer 90 Rabobank-kantoren. Volgens Rabo Nederland zijn ze stevig verankerd in de lokale gemeenschap en kennen ze de lokale omstandigheden goed. Rabobank Nederland biedt lokale Rabobanken alle mogelijkheden die een moderne financiële dienstverlener nodig heeft en bewaakt de liquiditeit en solvabiliteit van lokale banken. Het is het middelpunt van alle internationale activiteiten. Ook beheert zij de belangen die Rabobank samen heeft in meerdere dochtermaatschappijen, maar waarvan de organisaties ook onderdeel zijn van deze bank en actief zijn in Nederland.

Interpolis en Achmea

In 2005 fuseerde Interpolis met Achmea, onderdeel van de Europese verzekeringsgroep Eureko. Aangezien de Rabobank 29% van de aandelen van Eureko bezit, bevindt Interpolis zich dus ook in de invloedssfeer van de Rabobank. In het kader van deze samenwerking verkoopt Interpolis Zilveren Kruis Achmea zorgverzekeringen via de lokale Rabobank. Sinds 1 januari 2005 zijn ook medewerkers van Rabobank en Interpolis verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea voor ziektekosten.

Freo

Wereldbank en geldschieter DLL, voorheen De Lage Landen, is ook een volledige dochteronderneming van Rabobank. U kunt uw lening via Freo ook per koerier bekijken en opnemen. Persoonlijker dan dat wordt het niet.

Rabo Stichting

Rabo Bouwfonds is actief in de particuliere en zakelijke markt en is een van de grootste vastgoedondernemingen in Europa.

Robeco

Wereldwijd levert Robeco beleggingsproducten en -diensten aan circa 700 institutionele en circa 1,5 miljoen particuliere klanten. Weer onderdeel van Rabobank.

Rabobank hypotheek

De Rabobank blijft een grote speler op de hypotheekmarkt. De bank bevordert een wekelijkse hypotheek. Als de papieren in orde zijn, kan op deze manier in 2020 binnen een week een nieuwe hypotheek worden opgemaakt.

Schretlen & Co

Schretlen & Co is de vermogensbeheerspecialist van de Rabo Groep. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Schrtlen vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Heerenveen, Rotterdam en Waal.

Sparen bij Rabobank

Met de A+ status van de Rabobank (vroeger AAA) is deze bank nog steeds een veilige bank te noemen. Deze bank staat in de top tien van veilige banken wereldwijd. Alleen Bank Nederlandse Gemeenten loopt als Nederlandse bank voor op Rabobank. Maar het betekent ook dat de Rabobank doorgaans lage spaarrentes biedt. Bij veel banken kun je zonder voorwaarden een hoge spaarrente op een rekening zoeken, maar welke banken in Nederland geven de hoogste spaarrente? Het is de moeite waard om het zelf te bekijken. De rente zal in 2020 laag zijn, maar lager dan laag is op dit moment niet nodig. Stap dus over naar een spaarrekening waar u tevreden mee kunt zijn.

Slot

De uitdrukking in advertenties van de Rabobank is vaak gezelligheid en gezelligheid. In feite is het een wijd vertakte en stabiele organisatie. U kunt er voor veel diensten terecht. En dan zijn er die dochterondernemingen en holdings die alleen in het buitenland opereren, want die zijn er.€