Rabobank, Rabobank en TV Bank

Rabobank is succesvol in alle vormen van betalen en financieren. Nog minder bekend is de mogelijkheid van tv-bankieren. En anno 2015 is tv-bankieren al lang ingehaald door smartphonebetalingen en banken. Ook voor betalingen is de Rabo scanner nieuw. De ontwikkelingen op het gebied van betalen, sparen en bankieren gaan snel.

Rabobank

Rabobank is een grote bank in Nederland. Daarom moet de invloed van de bank niet worden onderschat. De bank is erg groot in hypotheken en boekt ook grote vooruitgang in de media. Er zijn allerlei innovatieve producten, deze bank doet echt mee.

Rabobank en TV Bank

TV Bank is een internetbank via de tv, met behulp van de afstandsbediening. Met Rabo TV Bank regelt u al uw bankzaken vanuit uw luie stoel. Volgens Rabobank gegarandeerd veilig. Je logt in met je Digi-p, Rabobank noemt het Random Reader, en je kunt aan de slag. Uw financiën online regelen is eenvoudig. Na het plaatsen van uw bankpas in de Random Reader (vanaf eind 2015 de Rabo Scanner), krijgt u toegang tot internetbankieren, ondertekent u opdrachten en ziet u Chipknip-saldi en transacties.

Bron: Niekverlaan, Pixabay

Vereisten voor tv-bank

Rabo tv-bankieren is alleen mogelijk met een van de volgende apparaten:

Rabo TV

Rabobank profileert zich graag als Close Bank. Daarom wil de bank het contact met de klant persoonlijker maken. Dit kan onder meer via Rabo TV en video op internet. Op de website van de Rabobank zie je interactieve video’s met veel informatie. Iris is beleggingsmagazine en beleggingsadvies, ook onderdeel van Rabobank via Robeco. Ook vind je daar Rabo Sport TV.

Community-tv

Een bijkomend initiatief is de ontwikkeling van Community TV. Dit zijn interactieve tv-platforms in lokale gemeenschappen met interactieve videocommunicatie met Rabobank Adviseur. Videocommunicatie tussen de adviseur en de klant vindt plaats met behulp van een webcamera, teleportatie en videocontact met het servicecentrum. Ook zijn er videocommunicatietesten met een arts, notaris of andere bewoners. Bewoners kunnen hun video’s plaatsen van bijvoorbeeld een sportoptreden, optredens van een lokaal popidool, een kermis, gemeentelijke aangelegenheden zoals eenrichtingsverkeer en informatie. Bewoners kunnen reageren op de video. In Nuenen is in samenwerking met Philips, Achmea, Innoventia en MKB een proef gestart met Community TV.

Mobiel betalen en bankieren

Het is verrassend hoe sterk de Rabobank investeert in nieuwe media. Hierdoor had de bank een flinke voorsprong opgebouwd ten opzichte van andere banken, maar in 2015 zien we betaalplatforms als de betaaldienst bunq, waarmee je alle andere innovaties snel inhaalt. De tijd zal leren of dit slechts een nichemarkt is, of dat Nederlanders massaal gebruik zullen maken van de aangeboden diensten en dat andere banken en fintech-platforms snel zullen volgen. Dan kan het zomaar gebeuren dat de Rabobank weer achteraan in de rij belandt.€