Rabobank Internetspaarrekening, iets voor jou?

Bij Rabobank kun je op veel manieren sparen. Er is een online spaarrekening, maar je kunt ook kiezen voor een storting. Met een online spaarrekening kan het spaargeld direct worden opgenomen en is de rente variabel. Je krijgt een vaste rente op een spaarrekening en je hebt niet meteen toegang tot je spaargeld. Door de coronacrisis is de rente relatief laag, maar staat je geld veilig bij de Rabobank.

Rabobank spaarrekening

Wie is Rabobank?

De Rabobank is een grote speler in het veiligstellen van hypotheken, uw dagelijkse betalingen en uw spaargeld. De bank wordt als zeer veilig beschouwd. De Rabobank is veel meer dan alleen een spaarbank. Het is een algemene bank met een compleet pakket aan producten en diensten. De bank richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt. De bank probeert zich nuchter, professioneel en betrouwbaar te presenteren.

Negatieve rente

De Rabobank biedt allerlei spaarmogelijkheden. In 2020 is het belangrijk om goed op te letten hoe je spaart, want sommige rekeningen betalen geen magere rente. Wie grote bedragen op de bank spaart, moet er ook rekening mee houden dat de Rabobank een negatieve rente kan betalen. De negatieve rente is in feite een boeterente voor wie te veel spaart op de bank. De limiet is 1 miljoen euro. Een manier om negatieve rentetarieven te vermijden en toch flink te sparen, is door niet al uw geld op één bank te zetten. Beleggen kan ook een keuze zijn. Er is geen negatieve rente op belegd geld, maar er kunnen natuurlijk kosten zijn voor het aanhouden van de beleggingsportefeuille. Geld op een beleggingsrekening die nog niet is belegd, kan onderhevig zijn aan een negatieve rente.

Spaarrekening

Voor wie wil sparen is het goed om te zien dat deze bank veel spaarrekeningen en meerdere termijndeposito’s aanbiedt:

Rabobank Internetspaarrekening

Een Internetspaarrekening is een rentedragende rekening waarop de rente maandelijks wordt uitbetaald en eenmaal per jaar cumulatief wordt bijgeschreven. U kunt dagelijks gebruik maken van het saldo van de internetspaarrekening en u krijgt de rente berekend voor het dagkrediet. Het is een flexibele spaarrekening, want u kunt elke dag zonder bezwaar geld opnemen, alleen op een negatieve betaalrekening staan ​​is niet mogelijk. U beheert uw geld online, zonder papieren afschriften, maar met volledig inzicht in uw rekening via Rabo Internetbankieren, de app (Rabo Mobiel Bankieren) of Rabofoon. Er zijn drie klassen van saldi, die verschillende rentetarieven kunnen hebben. Eind oktober 2020 is de rente 0,01%:

Maar u kunt ook kiezen voor een gewone storting of een spaardeposito.

Termijndeposito (spaardeposito, deposito) Rabobank

De Rabobank heeft alle soorten termijndeposito’s met verschillende looptijden. Voor gewone deposito’s die volledig gedekt zijn door de garantie van de Centrale Bank van Nederland, zal de rente op spaargeld op 22 oktober 2020 als volgt stijgen tot 0,5%:

Bij een langere looptijd is de rente hoger.

Is Slot Rabobank uw spaarbank?

Rabobank Bank biedt een volledig bankarsenaal, inclusief hypotheken, leningen en beleggingen. Maar wie alleen geïnteresseerd is in spaarrente hoeft niet helemaal over te stappen naar een andere bank, maar plukt liever de krenten uit de rommel. Ook zijn er veel prijsvechters zoals Nibc Direct, Knab en LeasePlan Bank. Er zijn dus nog steeds banken die een hogere rente geven zonder voorwaarden te stellen. In die zin is de Rabobank vooral een veilig aanvullend alternatief.€