Rabobank biedt spaarrente van 8% en meer

De Rabobank biedt als wereldspeler in de wereld een hoge spaarrente en is een bijzonder veilige bank. De gemiddelde Nederlander denkt dat de Rabobank een grote plattelandsbank is of gewoon een spaarbank. Het is andersom. Daarnaast is de Rabobank in veel delen van de wereld een rentestunter. Maar wie biedt de hoogste spaarrente van Nederland en hoe veilig is het?

Nederland als thuisbasis

Nederland is de thuisbasis van de RABO Bank en het land waar de bank is opgegroeid. Financieel zeer gezond met de hoogste kredietwaardigheid van AAA. Met deze rating profileert Rabobank zich wereldwijd als de veiligste bank. De Rabo-bankgroep is momenteel een van de vijftien grootste financiële organisaties ter wereld.

Wereldwijd bankieren

Beroemd is het directe bankfiliaal dat bij ons bekend staat als internetbank. Hiermee verovert Rabobank vrij agressief landen als België, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Verrassend genoeg is de Rabobank in deze landen de bank die spaarrente verlaagt. Een paar maanden geleden:

Spaarbank Rabobank Nederland

In Nederland is de Rabobank absoluut geen bank die opschept over spaarrente. Zeker niet als het om no-limit spaarrekeningen gaat. De Rabobank zit momenteel als spaarbank in Nederland vast met een rente van 2,8%. En de Rabobank lijkt er niet veel aan te willen doen. Sterker nog, de Rabobank uitte via Bert Heemskerk kritiek op de kleinere banken in ons land die in de media een goede rente bieden. Banken die dus veel interessanter zijn voor de spaarder, zoals MoneYou, Anadolu Bank Alfa Spaarrekening of ATB Sparen.

Prijsvechters in Nederland

En dat maakt de prijsvechters voor spaarrente in Nederland interessant voor spaarders. Omgekeerd lijkt wat voor de Rabobank in het buitenland lukt, ook voor deze kleinere banken in Nederland te lukken. En dat is niet verwonderlijk, want deze kleinere banken hebben geen groot kantorennetwerk en kunnen daardoor relatief goedkoop opereren. En daar profiteert de spaarder van. En met de stijgende inflatie bewijs je jezelf een slechte dienst als je een spaarrekening als de Postbank Plus-rekening gebruikt. Want lange tijd was de rente slechts 0,5% en nu is dat 1%. Je vraagt ​​je bijna af wie er nog meer geld heeft.

Rente op sparen in Nederland

Hoewel de rentetarieven keer op keer kunnen veranderen en er altijd andere spaarrekeningaanbieders zullen zijn, kan een lijst met de voordeligste aanbieder worden samengesteld. Alle spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden vanaf 5 juni 2015:

spaardeposito

Een kortlopend spaardeposito is bij deze banken zeker interessant. U krijgt een vaste rente die niet daalt als de ECB de rente verlaagt.

grote banken

Hoe reageren de grote banken? Ze komen met nieuwe spaarrekeningen. Vaak met een prettige rente, maar ook met allerlei voorwaarden. Denk aan de ORANJE rekening bij ING Bank. Ook lijken ze een hogere rente te willen bieden als je het geld voor één of meerdere jaren stort. En als u uw geld daar veilig kunt plaatsen, is er natuurlijk niets aan de hand.

Rabobank Nederland

Sparen bij RaboBank. Dankzij de dubbele A-status van RaboBank mag de Rabobank met recht een veilige bank genoemd worden. Deze bank staat in de top tien van veilige banken wereldwijd. Alleen Bank Nederlandsche Gemeenten is een Nederlandse bank die voorrang heeft op Rabobank. Maar het betekent ook dat de Rabobank doorgaans lage spaarrentes biedt. Posities met rente op sparen bij Rabobank in 2015 vindt u in het artikel Veilig sparen bij Rabobank.

Aan deze spaarformulieren worden soms voorwaarden gesteld. Voor een hoge spaarrente op een spaarrekening zonder voorwaarden kijk je beter naar het artikel: De hoogste spaarrente van Nederland.

Slot

De bovengenoemde kleinere banken geven echter ook een hoge rente en vallen ook volledig onder de garantie van De Nederlandse Bank. MoneYou is een goed voorbeeld: een zelfstandig onderdeel van ABN AMRO met een hoge rente. De keuze is aan jou.€