Rabo periode sparen

Rabo-periodesparen is een vorm van sparen die het midden houdt tussen sparen op een instant spaarrekening en het aanhouden van een spaardeposito. De duur is erg kort: van dertig tot negentig dagen. En spaarrente op uw spaargeld? Het is variabel. Rabobank zal deze rente tot 5.000.000 euro terugbetalen.

Rabo periode paring uitgelegd

Periodiek sparen van de Rabobank is vooral bedoeld voor wie al spaart en een bepaald spaardoel heeft. U krijgt een hogere rente bij periodesparen en na verloop van tijd kunt u het geld opnemen om een ​​aankoop te doen. Dus wat is periodesparen? Periodesparen is een spaarrekening die in twee varianten bestaat:

Zoals de naam al doet vermoeden, staat uw geld voor een korte periode vast: 30 dagen of 90 dagen. Het aantal dagen dat je kiest is op twee manieren belangrijk:

Opbouwperiode niet vrij opneembaar?

Dit betekent echt dat je geld niet meteen kan worden opgenomen, maar het duurt 30 of 90 dagen. Uw borg is dan vrij beschikbaar. U kunt echter op elk moment geld toevoegen.

Termijnsparen is geen deposito, wat zijn de verschillen?

Termijnsparen is niet echt een deposito. Met een storting stemt u ermee in het totale spaargeld voor een bepaalde tijd op de rekening te laten staan. U bent het niet eens over de looptijd van het spaargeld (zoals bij een spaardeposito), maar over de periode tussen de aankondiging dat u het geld wilt opnemen en de uitvoering ervan. Bovendien is de spaarrente niet vast, maar variabel. Als het niet mogelijk is om gedurende de looptijd boetevrij op te nemen met een spaardeposito (behoudens uitzonderingen), dan kunt u boetevrij geld opnemen met een spaardeposito. Ten slotte blijft het niet opgenomen geld gewoon op de spaarrekening staan. Op een direct opneembare spaarrekening bij deze bank is de rente doorgaans hoger dan de variabele rente.

Een maand of drie maanden borg?

Een spaarrekening voor periodesparen is een interessante keuze uit het spaaraanbod van de Rabobank, maar u kunt natuurlijk ook op zoek naar een een- of driemaands inleg. Er zijn ook banken die kwartaalsparen aanbieden. Deze percentages kunnen zeker hoger, maar niet iedereen die bij de Rabobank werkt stapt graag over naar een andere bank. Met Rabobank Internetbankieren, de app en Rabo Mobiel Bankieren kunnen ze gemakkelijk een bepaalde tijd besparen. Voor termijnsparen wordt elk jaar in januari spaarrente op uw rekening bijgeschreven.

Rabobank spaart veilig

U kunt veilig sparen bij de Rabobank en veel klanten sparen en bankieren daar al heel lang, maar de extra zekerheid van de AA-status betekent ook dat de bank u een lagere rente op uw spaargeld kan geven. U loopt immers minder risico. Als u een hogere rente wilt hanteren en kiest voor een spaardeposito, kunt u ook terecht bij andere banken zoals LeasePlan Bank. Het zou mooi zijn als de banken, die nu al een hogere spaarrente geven, ook wat periodesparen invoeren en vervolgens hun spaarrente extra verhogen. veel mensen kunnen wel wat extra zakgeld gebruiken voor hun pensioen. Zoek dus uit wat de besparingen zijn.€