QuantStamp wil slimme contracten veilig maken in de wereld van cryptocurrency

Na Bitcoin, in 2017, nam de populariteit van verschillende cryptomunten aanzienlijk toe. Ethereum is in 2017 een van de meest populaire cryptocurrencies geworden. Bovendien heeft Ethereum met zijn slimme contracten een relatief eenvoudige basis gelegd voor het ontwikkelen van een nieuwe cryptocurrency. Dit heeft geleid tot een grote toename van het aantal nieuwe cryptocurrencies. Het gevaar van een eenvoudig te maken cryptocurrency is echter dat een nieuwe munt niet altijd veilig is. QuantStamp is een bedrijf dat een stempel van goedkeuring geeft aan nieuwe cryptocurrencies die veilige, stabiele slimme contracten gebruiken.

Wat zijn slimme contracten?

Simpel gezegd, een slim contract is een digitaal contract dat is opgeslagen op een blockchain. Blockchain is een database waarin alle cryptocoin-transacties decentraal worden opgeslagen. Dit maakt alle transacties transparant voor iedereen. Transacties en slimme contracten worden voor altijd vastgelegd op de blockchain, waardoor het contract niet meer aangepast kan worden. Het contract wordt uitgevoerd met behulp van een algoritme, wat betekent dat de transacties die voortvloeien uit het contract automatisch worden uitgevoerd.

Waarom zijn slimme contracten niet veilig?

Slimme contracten hebben de lat voor de ontwikkeling van cryptocurrency drastisch verlaagd. Potentieel kan iedereen zijn eigen slimme contracten opstellen. Ook is blockchain (in 2017) nog relatief nieuw, waardoor ervaren programmeurs in het veld er maar weinig zijn. Als gevolg hiervan ontwikkelen onervaren ontwikkelaars ook cryptocurrencies met Smart Contracts, mogelijk vele miljoenen waard. Als gevolg hiervan hebben hackers vele miljoenen kunnen plunderen wanneer er fouten in het slimme contract zijn geslopen.

Hoe verhoogt QuantStamp de veiligheid?

Zodra een ontwikkelaar een slim contract heeft ontworpen, kan dit ter verificatie worden ingediend bij QuantStamp. Het slimme contract wordt vervolgens getest op instabiliteit, fouten en potentieel voor contractmisbruik. Er worden twee rapporten gegenereerd:

Deze beoordeling biedt de ontwikkelaar de objectieve feedback die ze nodig hebben om hun product te verbeteren en te stabiliseren. Een door QuantStamp goedgekeurd project zal daardoor minder snel het slachtoffer worden van hackers.

Wie zijn de oprichters van QuantStamp?

Het oprichtingsteam bestaat uit een groep van acht ervaren medewerkers met ervaring bij onder meer Google, Microsoft, Amazon en Samsung. Bovendien, toen QuantStamp werd opgericht, was er een achtkoppige adviesgroep verbonden aan QuantStamp, waaronder de technische directeur van Facebook, Evan Chen. Tijdens de oprichting hebben ook verschillende vooraanstaande experts op het gebied van cryptocurrencies deelgenomen aan de adviesgroep. Het geeft inzicht in QuantStamp van experts vanuit verschillende invalshoeken.

Is QuantStamp de oplossing voor veilige slimme contracten?

QuantStamp heeft een zeer belangrijke stap gezet om slimme contracten veiliger te maken. Het is de eerste partij die automatische verificatie aanbiedt voor slimme contracten. Volledig waterdichte verificatie lijkt niet mogelijk, aangezien zowel de cryptowereld als hackers zich blijven ontwikkelen. Wel kan een keurmerk voor buitenstaanders duidelijkheid verschaffen over nieuwe cryptomunten. De goedkeuring van QuantStamp betekent veiligheid en biedt een goede basis voor een betrouwbare, stabiele cryptomunt.

Lees verder