Profiteer van lage rentetarieven

Gek! Nu kunt u geld lenen met 1% rente. Maar alleen als uw naam “bank” is. Want banken mogen tegen deze rente geld lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Voor alle anderen is geld lenen veel duurder. Maar bij leningen zijn er ook grote verschillen in andere termen die je kunt gebruiken.

Geld lenen voor zinvolle investeringen

Uw eigen spaargeld is niet altijd voldoende om een ​​zinvolle investering te doen. Of u nu een nieuwe auto koopt die aanzienlijk minder brandstof verbruikt dan uw huidige auto, of uw huis verwarmt om in de toekomst energie te besparen, leningen worden meestal gebruikt om deze plannen te realiseren.

Heb je al een krediet of heb je een lening nodig?

Heeft u al leningen? Of heeft u in de nabije toekomst een lening nodig? Welnu, als u al een lening heeft, is dit het juiste moment om de bestaande leningsvoorwaarden te vergelijken met de huidige leningaanbiedingen van banken. Als uw bestaande kredietovereenkomst niet kan concurreren met de huidige gunstige leenvoorwaarden, kunt u de kredietkosten vaak aanzienlijk verlagen door uw schuld te herschikken of te herstructureren.

Maar ook als je dit jaar een nieuwe lening nodig hebt, kan het handig zijn om de huidige lage rente te gebruiken voor leningen.

Richtlijnen voor consumentenkrediet van de Europese Unie

Logischerwijs zijn dergelijke overwegingen altijd gebaseerd op een vergelijking van de huidige leenvoorwaarden, een vergelijking die sinds 2010 dankzij de nieuwe richtlijnen van de Europese Unie nog eenvoudiger is geworden. Deze regels zijn van toepassing op alle soorten consumentenkrediet; in het bijzonder met betrekking tot:

Onze rechten op consumentenkrediet

Richtlijnen voor bestaande leningen

Om de concurrentie ook voor lopende consumentenleningen te vergroten en onnodige kosten te voorkomen, kunnen consumentenleningen op elk moment geheel of gedeeltelijk vervroegd worden afgelost of opnieuw worden onderhandeld. In dergelijke gevallen moet de klant alleen het uitstaande leningsaldo betalen, zonder boetes of andere kosten voor vervroegde aflossing.

Er zijn slechts twee uitzonderingen: