Prepaid creditcardgegevens

Anno 2016 wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde prepaid creditcards, waardoor gewone creditcards steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Dit voorschot is vooral te danken aan wat kostenbesparingen en het wegvallen van de BKR-lijst. Maar is een prepaid creditcard echt zoveel goedkoper dan een gewone creditcard?

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is formeel geen creditcard, maar eerder een debetkaart. U weet waarschijnlijk wat een pinpas is, want iedereen met een reguliere pinpas heeft een pinrekening. Dit betekent dat u eerst geld op de rekening moet storten voordat de kaart als betaalmiddel kan worden gebruikt.

Het is anders dan een gewone creditcard. Dan heb je te maken met een vooraf bepaalde bestedingslimiet en in feite “lenen” geld van de bank tijdens het uitgeven. Daarna moet het gebruikte bedrag (binnen een bepaalde termijn) op de bankrekening worden teruggestort. Banken maken gebruik van deze faciliteit en bieden de mogelijkheid om het bedrag maandelijks af te schrijven tegen een extreem hoge rente.

Aangezien het geld eerst op de prepaid creditcard moet worden gestort, heeft u geen last van hoge bankrentes. U bent de bank immers niets verschuldigd en als u de bank niets verschuldigd bent, kunnen zij u geen rente in rekening brengen.

Waarom kiezen voor een prepaid creditcard?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand kiest voor een prepaid creditcard.

Kostenbeheer

Dit kan echt helpen voorkomen dat gierige mensen meer uitgeven dan ze zich kunnen veroorloven. En geld lenen kost immers geld en wordt in rekening gebracht tegen een hoge rente. Dit betekent dat u niet alleen werkt om uit de schulden te komen, maar dat u over dat bedrag ook rente moet betalen. Met een prepaid creditcard heb je controle over je uitgaven en kun je niet uitgeven aan wat je niet hebt.

Een huis kopen

De regels voor het afsluiten van een hypotheek zijn in 2015 en 2016 aangescherpt zodat een reguliere creditcard als lening (of BKR-vermelding) wordt aangemerkt. Dit kan grote invloed hebben op de hoogte van de banklening. Aangezien een creditcard min of meer als een lening wordt behandeld, krijgt u een lagere hypotheek dan wanneer u geen creditcard zou hebben. Ook als je al maanden geen creditcard hebt gebruikt. U heeft toegang tot krediet, maar het bestaan ​​van een creditcard wordt meegenomen in de uiteindelijke berekening van uw hypotheek.

Betaalmethode voor feestdagen

Er zijn veel mensen die geen creditcard hebben en dit niet eens nodig vinden. Maar als je op reis bent, heb je misschien zelfs een creditcard nodig. Zo zijn er hotels in Amerika die een creditcard nodig hebben. Dit levert vaak een borg op. Ook accepteren sommige reisbureaus (waaronder Expedia) niets anders dan creditcard. Dan is het fijn om een ​​prepaid creditcard te gebruiken zonder specifieke verplichting of BKR lijst.

Welke bedrijven geven zogenaamde prepaid creditcards uit?

Er zijn nogal wat bedrijven die prepaid creditcards uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan DB Card, Money2Go, ICS Cards en/of ViaBuy. Het is echter ook mogelijk om geld over te maken naar een prepaid creditcard bij het Nederlandse grenswisselpunt. Het is een vervanging voor de voormalige reischeque en is verborgen onder de naam Cash Passport.

Zijn er extra kosten verbonden aan een prepaid creditcard?

Natuurlijk zijn er extra kosten verbonden aan een prepaid creditcard. Banken zijn nog steeds non-profit organisaties, dus dit model zal ook geld moeten gaan verdienen. Het is echter belangrijk om goed te controleren met welke prepaid creditcarduitgever/bank u zaken wilt doen. De toeslag is verschuldigd voor onder meer gebruik en transacties. Deze toeslagen verschillen van bank tot bank, maar gelden in het algemeen voor de volgende toeslagen.

Ook zijn er afwijkingen in de mogelijkheden van verschillende uitgevers.

Dus vergelijk en denk goed na welke optie het beste bij jouw situatie past! Bedenk goed waarvoor je je prepaid creditcard wilt gebruiken en hoe de kosten in rekening worden gebracht.€