Positieve BKR registratie

Positieve BKR, wat is dat? BKR registratie kan zowel positief als negatief zijn. Deze mededeling is van belang als u in 2020 of 2021 geld wilt lenen. Maakt u zich geen zorgen als u een positieve BKR-registratie heeft, want dan staat u mogelijk in het rood. Als de inschrijving positief is, kun je gewoon geld lenen. Als u een negatieve registratie heeft, is geld lenen vaak lastig en kunt u beter proberen om van deze negatieve registratie af te komen. Wordt uw project nog gefinancierd?

Heb ik ook een positieve lijst in BKR?

Wat is een positieve BKR registratie met krediet?

De taak van het BKR is het voorkomen van overmatige bijschrijving op haar registraties. Met andere woorden, om te voorkomen dat de consument meer geld leent dan goed voor hem is.Te veel geld lenen is niet gunstig voor de klant, omdat dan betalingsachterstanden ontstaan ​​en allerlei geldproblemen ontstaan. Ook wil de kredietverstrekker of bank overmatige leningen voorkomen, omdat het niet aflossen van de lening voor verliezen zorgt. Dat je bent vastgelegd in BKR-databases en boeken is niets bijzonders. Een positieve registratie betekent dat er geen negatieve codes achter uw naam staan, wat aangeeft dat u in het verleden betalingsproblemen heeft gehad. Negatieve registratie wordt ook veroorzaakt door betalingsachterstanden van 120 dagen of meer.

Is een positieve BKR registratie voor altijd positief?

De eerste leningregistratie bij BKR is positief. Het BKR laat je weten dat je een bepaald bedrag hebt geleend en wanneer deze kredietovereenkomst is afgesloten. Zodra er een betalingsachterstand ontstaat, kan de kredietverstrekker of bank weer contact opnemen met BKR en wordt uw positieve registratie gewijzigd in negatief.

Maar hoe lang kan ik een negatieve registratie bewaren?

Om van een negatieve BKR-registratie af te komen, moet u eerst betalingsachterstanden wegwerken. Pas dan meldt de geldverstrekker of bank aan het BKR dat je de rekeningen hebt betaald. Uw achterstandsmelding wordt dan aangepast met een herstelcode. Vervelend is dat je nog vijf jaar in het BKR-bestand terug te vinden bent als iemand die een betalingsachterstand heeft gehad. Ook ziet u hoe lang geleden u uw achterstand heeft afbetaald als het minder dan vijf jaar geleden was. Het BKR houdt hiervoor een zogenaamde einddatum bij.

Is het rendabel om een ​​lening aan te gaan met positieve registratie?

Heeft u alleen een positieve registratie, dan is geld lenen of het afsluiten van een hypotheek geen probleem. Het is nog steeds van belang of uw inkomen voldoende is om de lening of hypotheek te betalen. Een positieve registratie is dus een goed begin, maar geen onderpand voor een nieuwe lening.

Een lening aangaan met een negatieve registratie

Kredietverstrekkers zijn verplicht om te controleren of u geen negatieve BKR-registratie heeft. De geldverstrekker of bank weegt vervolgens de bevindingen van de BKR-dossiers. Als iemand al betalingsschulden van vier jaar geleden heeft teruggevorderd en een behoorlijk inkomen heeft, kan dit de bank voldoende vertrouwen geven om een ​​nieuwe lening aan te gaan. Heb je nog schulden met BKR-code A, dan weet je vrijwel zeker dat je geen nieuwe lening krijgt, althans niet voor een groot bedrag.

Hoe kent u het BKR?

Je kunt afwachten waar de kredietverstrekker mee komt, je kunt ook zelf contact opnemen met het BKR om erachter te komen hoe je je precies bij het BKR hebt aangemeld. Het kan zelfs zijn dat u een vals-negatieve registratie heeft. In dat geval kunt u het BKR vragen om correcties aan te brengen. In eerste instantie zal de fout hersteld moeten worden door de kredietmaatschappij die de negatieve registratie bij het BKR heeft ingediend.

Kortom, welke registratie heeft u in BKR?

U kunt een positieve of negatieve BKR-registratie hebben. Hoewel dit allemaal positief is, is geld lenen geen probleem als je genoeg inkomen hebt. In andere gevallen is de voortzetting van een nieuwe lening afhankelijk van eventuele vergoedingen, uw inkomen en de kredietmaatschappij die uw lening beoordeelt.

Lees verder