Populaire leningen – doorlopend krediet

Geld lenen zal nooit gratis zijn. Zelfs als het mogelijk is om tijdelijk een extra bedrag te krijgen, zal het vroeg of laat moeten worden terugbetaald. Meestal met rente. Mede door onderlinge concurrentie, maar ook om aan de vraag van kredietnemers te voldoen, zijn er echter veel leningen uitgevonden. Jaarlijks worden er veel leningen afgesloten. Een van de leningen komt echter vaak als beste uit de bus. Het gaat om doorlopend krediet.

Leningen

U kunt in Nederland veel verschillende leningen afsluiten. Denk hierbij aan persoonlijke lening, spaarlening en op afbetaling. Bij al deze leningen staat er een vast bedrag voor je klaar. Betaling is vooraf overeengekomen. Deze leningen zijn vaste leningen die niet erg flexibel zijn. In vergelijking met deze leningen is het doorlopend krediet een populair en veel gebruikt krediet, omdat het goedkoper is, met een lage rente, flexibel kan worden geregeld en de looptijd wordt betaald door de kredietnemer. Dit in tegenstelling tot een andere lening die een vaste looptijd heeft en extra kosten met zich meebrengt als de looptijd tussentijds wordt beëindigd.

Een gunstige lening

Een van de grootste voordelen van doorlopend krediet is dat het een zeer betaalbare lening is in vergelijking met andere leningen. Doorlopend krediet kan worden opgenomen zodat u een bepaald bedrag tot uw beschikking heeft, met een limiet. Na de overeenkomst wordt het bedrag op de bankrekening bijgeschreven en kunt u daar zonder problemen van opnemen in het bedrag dat bij u past. Zo heb je altijd geld bij de hand voor zaken als reparaties of luxe vakanties. Door dit soort gedrag wordt doorlopend krediet door veel mensen als betrouwbaar beschouwd.

Weinig interesse

Zoals eerder vermeld is een doorlopend krediet een lening met een lage rente. De rente wordt berekend op basis van het bedrag van de gevraagde limiet – meestal twee procent ervan. De rente wordt maandelijks terugbetaald. Voor wie het gehele bedrag eerder kan terugbetalen, wordt geen boete in rekening gebracht. Het kan u echter veel rente besparen. Kortom een ​​goede lening. Gratis geld lenen zal nooit gratis zijn, maar de bijbehorende kosten lopen sterk uiteen.

flexibel

Doorlopend krediet is goed zichtbaar in termen van flexibiliteit. Zo is het gemak van aflossen een bijzonder voordeel, zoals bij de meeste andere leningen geldt een contractuele boete voor vervroegde aflossing. Banken en kredietverstrekkers willen uiteindelijk de rente ontvangen die ze voor ogen hadden toen ze de lening aangingen. Met een doorlopend krediet kunnen mensen dus zelf bepalen hoe hoog de rente wordt, al is dit wel afhankelijk van de rente die de bank stelt.

Looptijd

De lening is ook zeer flexibel qua looptijd, aangezien de kredietnemer zelf bepaalt hoe lang de lening wordt verstrekt. Daarnaast is de lening eenvoudig in gebruik en kan de aanvraag zeer snel worden afgehandeld. De opnameoptie werkt ook goed, omdat de lener bepaalt wanneer en waar het geld wordt opgenomen. Mede door deze flexibiliteit zijn er weinig betalingsproblemen.

Minder punten

Natuurlijk heeft doorlopend krediet meer dan alleen voordelen. Er zijn ook nadelen, al wegen die niet op tegen het aantal nadelen dat doorgaans aan andere leningen kleven. Minder punten over het doorlopend krediet is de rente, die nog vrij hoog is in vergelijking met andere leningen. Aan de andere kant zal geen enkele lening gratis zijn. Ook de aanschafkosten kunnen hoog zijn.

Conclusie

Op internet is veel te vinden over leningen, waarvan de positieve vorm het doorlopend krediet is, dat ook veel wordt gebruikt. De lening is flexibel en past zich – als een van de weinige leningen – aan aan de behoeften van zijn afsluiters. Om deze reden is dit een mooie lening die voor veel mensen beschikbaar is. De looptijd is ook een simpel punt omdat u bepaalt wanneer de looptijd afloopt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.€