Persoonlijke lening voor renovatie

Het afsluiten van een persoonlijke lening voor verbouwingen kan voordeliger zijn dan het afsluiten van een hypotheek. Kiest u bijvoorbeeld voor een duurzame verbouwing om energiebesparing te realiseren, dan geven sommige banken u extra korting op de rente die u betaalt. Uw huis wordt comfortabeler en mogelijk waardevoller. Een persoonlijke lening is wellicht de beste financieringsvorm.

Geld lenen voor reparaties

Financiering duurzame renovatie

Iedereen die een bestaande woning koopt, wil deze renoveren. Natuurlijk staan ​​vaak de badkamer en keuken centraal, maar steeds meer kopers zijn op zoek naar een duurzamere woning. Een duurzaam gerenoveerde woning verhoogt niet alleen de waarde, maar biedt ook meer comfort. Daarnaast merk je dat de energiekosten lager zijn in vergelijking met woningen die niet duurzaam zijn gerenoveerd. De wil is er vaak wel, maar hoe financier je een duurzame verbouwing?

Krediet, hypotheek of eigen geld

Als je eigen geld beschikbaar hebt, is het meestal de goedkoopste optie om met je eigen geld te renoveren. In andere gevallen is een andere vorm van financiering nodig. In de praktijk verhoogt degene die een woning koopt direct de hypotheek om de verbouwing te kunnen uitvoeren. Heeft u al een woning en wilt u deze verduurzamen, dan kunt u ervoor kiezen om uw bestaande hypotheek te verhogen. Maar het is niet altijd de goedkoopste oplossing.

Verhoog de hypotheek

Als u uw hypotheek wilt verhogen, vraagt ​​de bank om een ​​taxatierapport. De taxatieakte bepaalt of de woning voldoende waarde heeft om ook als onderpand te dienen voor een hypotheekverhoging. Een evaluatierapport kost geld. Hoogstwaarschijnlijk zult u opnieuw naar de notaris moeten om de hypotheek te verhogen. De notaris betaalt ook geld. Tot slot komen er nog consultatie- en verwerkingskosten bij de hypotheek. Al deze extra kosten kunnen een aanvullende hypotheek relatief duur maken. Dan is het afsluiten van een onderhandse lening wellicht een goedkopere optie.

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening kan verschillende voordelen voor u hebben:

De bank controleert uw inkomen en kijkt in het BKR-register, en als het geen vragen oproept, kan de lening snel op uw rekening worden bijgeschreven zodat u snel met reparaties kunt beginnen. De rente die u betaalt voor het verbouwen van uw woning is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar, waardoor u fiscaal voordeel heeft.

Welke reparaties in huis?

Enkele veel voorkomende reparaties zijn:

Hoe werkt een onderhandse lening tijdens renovatie

Banken en andere kredietverstrekkers bieden persoonlijke leningen aan. Het is altijd raadzaam om bij meerdere instellingen een offerte aan te vragen. Rentetarieven en voorwaarden verschillen van instelling tot instelling. Het bedrag dat u wilt lenen kan ook van invloed zijn op de rente die u betaalt. De bank moet bij de beoordeling van een kleine kredietaanvraag dezelfde stappen nemen als bij een grotere kredietaanvraag. De bijbehorende kosten komen tot uiting in een hogere rente voor kleinere leenbedragen. Een persoonlijke lening kenmerkt zich door het feit dat het afgesproken bedrag in één keer op je rekening wordt gestort. Hiervoor betaal je een vaste rente. Ook lost u maandelijks een deel van de lening af.

Looptijd van de lening

Hoeveel u per maand betaalt, hangt af van de looptijd van de lening. Het bedrag zal elke maand hetzelfde zijn, waarbij het rentedeel in de loop van de tijd afneemt en het aflossingsdeel toeneemt. Wat dat betreft is er geen verschil met een annuïteitenhypotheek. Het verschil zit hem in de snelheid van afsluiten, de rente en het feit dat je niet gebonden bent aan allerlei bijkomende kosten. Alleen al om deze reden is een persoonlijke lening zeker het overwegen waard tijdens verbouwingen. Uw bank kan extra kortingen aanbieden, andere banken en kredietverstrekkers zullen concurrerende rentetarieven willen aanbieden om u als klant te krijgen. Vergelijk aanbiedingen dus goed.

Lees verder