Persoonlijke lening of hypotheek: hypotheek op slot?

Een blokhypotheek voor je woning betekent een combinatie van hypotheken afsluiten. Wat is beter: persoonlijke lening of hypotheek? Wat is een Blokhypotheek dan? Hypotheekregels worden strenger, hypotheekrente is niet altijd aftrekbaar, dus de vraag is hoe je het beste aan geld kunt komen voor je woning, reparatie of iets anders. Is rente persoonlijke lening aftrekbaar en onder welke voorwaarden? Is een woonhypotheek altijd de beste keuze?

Wat is een persoonlijke lening?

Iedereen die een onderhandse lening aangaat, heeft een lening met een vaste rente, een vaste looptijd en een vast aflossingsbedrag per maand. Meestal wordt een persoonlijke lening afgesloten om een ​​auto, aanhanger, wasmachine en dergelijke te kopen. Consumentengoederen. Maar niemand verbiedt het nemen van een persoonlijke lening om bijvoorbeeld een woningrenovatie te financieren. Een persoonlijke lening is een zeer praktische lening omdat:

Wat is er bijzonder aan een hypotheek?

Een hypotheek is een lening bij een bank met een pandrecht op uw woning. Een hypotheek moet aan allerlei eisen voldoen om hypotheekrente aftrekbaar te maken. De belangrijkste nieuwe voorwaarde is dat de lening binnen maximaal dertig jaar maandelijks moet worden afgelost. Voor het afsluiten van een hypotheek moet je naar de notaris, zijn er meestal consultatiekosten en zijn er zeker afsluitkosten die de eerdere provisiekosten vervangen. Het is aan jou of je een hypotheek met variabele of vaste rente wilt afsluiten.

Wat is een Blokhypotheek?

Een blokhypotheek is een aanvullende hypotheek met een maximale looptijd van 35 jaar, waarvan de hypotheekrente niet aftrekbaar is. Let op, 35 jaar, niet 30 jaar.

Een onderhandse lening of hypotheek afsluiten?

Zoals je wellicht hebt gemerkt zijn de verschillen tussen een hypotheek en de bekende persoonlijke lening niet meer groot. In beide gevallen loont het. Bij een persoonlijke lening zal de rente hoger zijn dan bij een hypotheek, maar aan de andere kant is er geen noodzaak om naar een notaris te gaan en zijn er geen ingewikkelde onderhandelingen nodig met een hypotheekadviseur, die er ook kosten voor incasseert . Als het geld van de persoonlijke lening wordt gebruikt om uw woning te verbouwen of te verbeteren, valt het onderscheid met de kenmerken van een hypotheek weg, omdat de rente dan aftrekbaar is als hypotheekrente. Verwar een persoonlijke lening niet met een doorlopend krediet of een flexibele lening zonder maandelijkse aflossingen, aangezien de rente niet altijd fiscaal aftrekbaar is en er een nog groter verschil is tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Iedereen die een bedrag verdient en niet te veel moeite wil, kan dus tijdens de reparatie zeker kiezen voor een onderhandse lening, in plaats van een traditionele hypotheek met alle voorwaarden.

Een doorlopend krediet omzetten in een persoonlijke lening

Iedereen die een doorlopend krediet heeft afgesloten om een ​​verbouwing te financieren, komt in de problemen. Rente is omdat er niet wordt afgelost. niet meer aftrekbaar. Deze mensen zijn dan het beste in staat om hun doorlopend krediet om te zetten in een persoonlijke lening. Soms brengt dat wat extra kosten met zich mee, maar het is minder dan het voordeel dat u krijgt van de hypotheekrenteaftrek die daarvoor in de plaats komt.

Een persoonlijke lening als aanvulling op uw hypotheek

Een persoonlijke lening kan een mooie aanvulling zijn op uw hypotheek. Het woonakkoord van Minister Blok stimuleert de mogelijkheid van een extra lening, maar de rente is alleen aftrekbaar als je het gebruikt voor verbouwingen, niet alleen als het dient als een extra financiële activiteit. Check dus altijd voldoende aanbiedingen van banken en andere kredietverstrekkers om te kijken wat voor jou het goedkoopst is, of de rente fiscaal aftrekbaar is en welke financiering het beste voor jou is.

Lees verder